VISOKA TEHNIČKA ŠKOLA: Uručene diplome, nagradjeni najbolji sudenti

Na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija (VTŠSS) u Zrenjaninu, juče su uručene diplome studentima osnovnih i specijalističkih strukovnih studija. Dodeljeno je 110 diploma, dok su studenti čiji je prosek tokom studija bio najmanje devet, nagrađeni knjigama.

Zbog epidemioloških mera, diplome su uručene posebno, u tri grupe, tako da ovoga puta diplomci nisu zajedno prisustvovali svečanom činu kojim je obeležen završetak školovanja. Ali, aplauzi nisu izostali.

Novim strukovnim inženjerima i specijalistima obratio se najpre dr Mile Lovre, direktor VTŠSS. On im je poželeo da se zaposle i da u firmama u kojima budu radili steknu dobre pozicije. Takođe, poručio im je i da je želja njihovih profesora da ostanu u gradu. Čestitao im je i dr Miodrag Kovačević, pomoćnik direktora za nastavu, uz želju da znanje zaživi u praksi. On je takođe naglasio da su neki od diplomiranih studenata već upisali master studije, a da u ovoj obrazovnoj instituciji koja obeležava 60 godina postojanja, nastoje da uvedu obrazovne profile prema potrebama tržišta rada.

Svečenom uručenju diploma je prisustvovao i dr Lazo Manojlović, pomoćnik direktora za razvoj, a moderator svečanosti bila je dr Marija Matotek Anđelić.

M. Bečejac

Foto: J. Drndak Njegović