VLADIMIR BATEZ: Paraolimpijski centar – izvanredan projekat

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Vladimir Batez posetio je danas nekoliko sportskih objekata u Zrenjaninu. On je razgovarao sa gradskim predstavnicima na čelu sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem, koji ga je upoznao do detalja i sa planovima za izgradnju Paraolimpijskog centra. Gradonačelnik je naglasio da Grad ne može sam da izgradi pomenuti centar i da je neophodno da pomognu Pokrajina i državne institucije. Pokrajinski sekretar je pohvalio ideju i rekao da je uveren da će Zrenjanin dobiti pomoć, ali dodao da će se o tom projektu tek razgovarati detaljno.

– Mislim da je izgradnja Paraolimpijskog centra u Zrenjaninu izvanredan projekat, jer kod nas takav centar ne postoji. Detaljnije ćemo razgovarati o saradnji, ali jesam upoznat do detalja i verujem da ga treba podržati koliko god može, ne samo Pokrajina nego i država – naveo je Batez.

Pokrajinski sekretar je obišao Kristalnu dvoranu, Halu „Medison“ i Gradski stadion.

– Zadovoljan sam onim što sam video u Zrenjaninu. Iz nekog prethodnog iskustva u Sportskom savezu Srbije, imao sam priliku da često budem ovde, i znam da je Zrenjanin grad sporta. Ima 80 sportskih klubova, sa ogromnom tradicijom, sa mnogobrojnim šampionima, osvajačima olimpijskih i svetskih medalja. Drago mi je što ih gradonačelnik i njegov tim aposlutno podržavaju. Čuo sam mnogo planova za budućnost, tako da verujem da će Zrenjanin održati lepu sliku sporta, i ja sam siguran da ćemo sledeće godine zajednički raditi na ostvarivanju tih planova – zaključio je pokrajinski sekretar.
S. K.
Fotografije: Aleksandar Blanuša

Batez_poseta_013 Batez_poseta_015 Batez_poseta_061 Batez_poseta_077 Batez_poseta_099 Batez_poseta_116 Batez_poseta_118 Batez_poseta_136 Batez_poseta_147 Batez_poseta_156