VLADIMIR PEROVIĆ, PREDSEDNIK ŽOK KLEK MD ZRENjANIN O PLANOVIMA KLUBA

Povratak kapitenke najveće pojačanje

Uz obeštećenje, iz Kluba mogu da odu Rada Perović, Milena Spasojević, Nevena Džamić i Aleksandra Gligorić

Nakon što su obezbedili opstanak u Super ligi, svi u Odbojkaškom klubu Klek MD Zrenjanin su odahnuli, ali su vrlo brzo počeli da kuju planove za novo prvenstvo. Sve je obradovao povratak Miljane Bogdanović kapitenke koja je dugo bila odsutna zbog povrede.
– Miljana već trenira i mnogo će nam značiti njeno iskustvo i sigurnost na poziciji primača. U stručnom štabu neće biti promena. Prvi trener će ostati Zoran Pavlović, a pomagaće mu kondicioni trener Vladimir Ilić. Što se igračkog kadra tiče, angažaman naše najbolje igračice Aleksandre Gaćeše zavisi od ponuda iz inostranstva – kaže predsednik Kluba Vladimir Perović.
On ističe da su, uz obeštećenje, slobodne juniorska reprezentativka Rada Perović, potom Milena Spasojević, kao i dva srednje blokerke – Nevena Džamić i Aleksandra Gligorić. Perović dodaje da Klub ima dobru upravu i adekvatnu podršku, ali ističe da svi planovi ipak zavise od finansiranja.
– Razmišljamo i o pojačanjima, ali realni izvori finansiranja su uvek problem. Nadam se da ćemo naredne sezone imati isti, a nadam se i veći budžet. Dobro je što je naš klub ostao nosilac kvalitetne odbojke u najjačoj ligi u zemlji, to će mnogo značiti za afirmaciju ženske odbojke u našoj sredini. Imamo dobre uslove za rad u Kleku i Zrenjaninu, imamo škole odbojke, što je osnova svakog dobro organizovanog sportskog kolektiva – naglašava Perović.

Ž. CVETIĆ