DAN STUDENATA OBELEŽEN U ZRENJANINU : Sećanje na 4. april 1936. godine

Brojnim sportskim i ostalim manifestacijama u studentskom domu „Mihajlo Predić – dr Miša“ danas, 4. aprila, svečano je obeležen Dan studenata. Susreti u domu se održavaju već 17 godina.

– Veoma smo ponosni što je organizacija ove manifestacije sve bolja. Ove godie imamo nadmetanja u košarci, stonom tenisu, fudbalu, pikadu, a čak su i naše kolege organzovale svoje interno takmičenje u vaterpolu. Svake godine kolege sa Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ i Više tehničke škole održavaju revije, a danas su apsolventi Tehničkog fakulteta organizovali dve modne revije. One imaju humanitarni karakter jer su sredstva od njih predviđena za Nemanju Prpu koji se leči u Barseloni – rekao je Dragan Lazić student-prodekan Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“.

Okupljenim studentima se obratio i zamenik gradonačelnika Saša Santovac, koji je izjavio da ga raduje što su studenti srećni u našem gradu.

– Govore mi kako žele da ovde nastave studije, da ih završe i da nađu posao u Zrenjaninu, što je jasan pokazatelj da se Zrenjanin dosta promenio poslednjih godina, da je interesantniji za život, da ima više radnih mesta. Grad radi na privlačenju investicija kako bi ovi mladi ljudi mogli da se zaposle po završetku studija, da se skuće i da osnuju porodice – istakao je Santovac.

Dan studenata se obeležava u sećanje na velike demonstracije koje su organizovali studenti u Beogradu 4. aprila 1936. godine, kad je u protestu zbog jačanja fašizma ubijen student Žarko Marinović.

Ž. Mišić