Vodovod pred kolapsom, Bodiroga ne zna šta ga snašlo!

Piše: Dalibor Bubnjević

Vladajuća koalicija u Zrenjaninu ukazala je izuzetno poštovanje prema javnosti! Nakon brojnih kontroverzi koje je stvorio tadašnji direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“, Skupština grada je razrešila Ivana Devića sa pročelničke pozicije. Mnogi su očekivali da će on, između dva egzotična putovanja, otići u penziju. Međutim, kada su mu dani u Penzionom fondu (pre)brojani, utvrđeno je da do mirovine mora da protekne još nekoliko meseci.
Kako bi mu „vezali staž“, vlastodršci su odlučili da nekadašnjem direktoru „Vodovoda“ ponude adekvatno radno mesto u Gradskoj upravi. Nakon ozbiljnih analiza njegovih stručnih kapaciteta i moralnog integriteta, utvrđeno je da bi najbolje obavljao posao referenta u Kancelariji za brze odgovore.
U nekadašnjoj Devićevoj firmi je novi direktor Predrag Bodiroga zatekao ekonomsku kataklizmu! Računi za struju nisu bili plaćeni mesecima, telefoni su zbog dugova isključeni… Bodirogi neće biti nimalo lako na novoj poziciji, iako je kadar koji je potekao iz samog preduzeća. Građani će ga uskoro verovatno pitati zašto nije raskinut ugovor o prečišćavanju vode, da li „Vodovod“ ima sredstvo obezbeđenja (na primer, menicu ili bankarsku garanciju) i da li će ga aktivirati…
Po svemu sudeći, fabrika vode prelazi iz real politike u domen krivično- pravne materije.