FUDBAL: VOJVODINA 1928 POČELA JE PRIPREME, A VLADIMIR MIŠIĆ IMA VISOKE AMBICIJE

Opstanak u ligi je realnost

Kao „bonus” igraču želja mi je da se izborim za standardno mesto u prvoj ekipi, a ako dobro odradim zimske pripreme, lakše ću ostvariti cilj – kaže Mišić

Fudbaleri iz Perleza su pripreme za nastavak sezone u Srpskoj ligi počeli uoči pravoslavne Nove godine. Ostali su bez Martina Magde koji je prešao u Budućnost (SC), Saše Čanka koji će braniti gol žitištanskog Begeja i Gorana Vlaučina koji je odabrao da igra za Jedinstvo (BK). Nakon oporavka od povreda, ekipi će se pridružiti dugogodišnji kapiten Zoran Ješić i Vladimir Ninić, prošlogodišnji najbolji strelac ekipe. Vladimir Mišić, jedan od najmlađih u timu, jedva čeka prolećne bitke za bodove, jer hoće da potvrdi svoj potencijal.


– Kao „bonus” igraču želja mi je da postanem standardni prvotimac, a ako dobro odradim zimske pripreme, lakše ću ostvariti cilj. Letos sam postao član ekipe iz Perleza nešto kasnije, što je uticalo da u formu uđem tek posle trećeg kola. U prvom delu sezone smo, posle lošeg starta, igrali sve bolje, pa su nas ozbiljnije shvatali i protivnici. Jedna pobeda delila nas je od plasmana u sredini tabele, na susretu sa Radničkim iz Sremske Mitrovice smo nesrećno izgubili bodove – kaže Mišić.
Ovaj fudbaler rođen 2000. godine prošao je nekoliko ovdašnjih fudbalskih škola. Najpre su mu u Mladosti iz Lukićeva treneri bili Željko Milanović i Zoran Lisica, potom je u Radničkom sa trenerom Darkom Tošićem osvojio titulu prvaka Vojvodine u mlađim kategorijama. Kao senior, najpre je igrao za Proleter 2006 kao štoper, a potom u Lukićevu i Perlezu gde je uspešan bio u veznom redu.
– Želim da Vojvodina 1928 izbori opstanak u Srpskoj ligi i da ja još napredujem. Smatram da je ta liga idealna za afirmaciju mladih igrača – zaključuje mladi fudbaler.
Nakon što odrade uvodni deo priprema, Perležani će početi da igraju seriju kontrolnih utakmica na kojima će proveriti formu. Do sada je poznato da će im protivnici biti novosadski Proleter, pančevački klubovi Železničar i Dinamo 1945, BSK iz Borče, beogradski Lokomotiva i Rad i Mladost iz Turije. Ekipu će voditi Živan Jelin, koji je Vojvodinu 1928 preuzeo od četvrtog kola, a pomagaće mu Mirko Stokić.

N. M.