NEVENA DŽAMIĆ O KLEKU I ZRENJANINU, ŽELJAMA I CILJEVIMA

Odbojka je ljubav za ceo život

Svi moji planovi vezani su za sport, verujem da još mogu da napredujem. Biće mi teško kada budem odlazila iz Zrenjanina i Kleka, ali kao profesionalac ne mogu da biram previše – kaže Nevena

malo sportista koji dođu u našu sredinu, da bi igrali za neki od ovdašnjih klubova, tu i ostane više od decenije. Jedna od njih je Nevena Džamić (25) koja je iz ŽOK Župa iz Aleksandrovca u Klek došla posle završenog osmog razreda osnovne škole.
Počela je da igra u mlađim selekcijama Kleka, potom je prešla u prvi tim i već dve godine je kapitenka ekipe i jedna od najboljih odbojkašica koju bi svaki trener poželeo da ima u svom timu. Sa Nevenom smo razgovarali u domu njene stanodavke Slavice Cerović koja kaže da je mlada odbojkašica divna osoba i da je posebna u svakom smislu te reči.


– Došla sam pre 11 godina iz male odbojkaške sredine. Sadašnji trener prvog tima Zoran Pavlović tada je radio sa podmlatkom. Brzo sam napredovala igrajući na poziciji srednjeg blokera. Volim Zrenjanin i Klek, u ovom delu Banata stekla sam mnogo prijatelja. Zbog roditelja – mame Slavice, tate Dejana i mlađe sestre Aleksandre rado odem do Aleksandrovca. Dobro se slažem sa svim odbojkašicama Kleka, prošle godine cimerka mi je bila Milena Spasojević, ona je sada u Austriji, ali se redovno čujemo, šaljemo slike jedna drugoj, to je prijateljstvo za ceo život – ističe uvek nasmejana, ali i veoma skromna Nevena Džamić.
Sport često ima i onu drugu, tamniju stranu medalje koju je i Nevena iskusila kada je pre četiri godine na utakmici protiv Novog Sada, doživela tešku povredu ukrštenih ligamenata. Usledila je operacija i dug oporavak, ali je potom povredu obnovila, pa je morala na još jednu operaciju.

– Van terena sam bila skoro dve godine, ali sam uz podršku Kluba i svojih prijatelja uspela da se vratim u tim. Bila sam uporna, živela sam za taj trenutak, trudila se i verovala da ću uspeti. I danas nosim steznik, osećam se sigurnije, ali se ne bojim, igram rasterećeno. Da je drugačije, ne bih mogla da izađem na teren – kaže naša sagovornica.
Odbojkašice ŽOK Klek MD Zrenjanin ove sezone imaju zadatak da izbore opstanak u Super ligi. Kapitenka tima se nada da će taj cilj biti ostvaren i da će izbeći igranje baraža. Ona kaže da je u sastavu mnogo mladih odbojkašica koje još uvek ne mogu da budu nosioci igre ekipe, ali se trude, talentovane su i da vredno treniraju.
– Zoran Pavlović je odličan stručnjak i profesionalac, ali pre svega dobar čovek koji nas odlično razume. Predsednik Kluba Vladimir Perović se trudi da nam obezbedi dobre uslove za rad, treniranje i igranje utakmica. Verujem da ćemo uz pomoć naših navijača, koji nas snažno bodre, ostati u društvu najboljih – naglašava Nevena.
Ona je nedavno počela da radi u „Unika” osiguranju. To je, kako kaže, za nju novi izazov i dodaje da joj je veoma zanimljivo i da voli da radi sa klijentima.
– Ne bežim od posla, godinu dana sam čuvala dvoje dece, Dariju i Despota, gotovo po ceo dan sam bila sa njima, a onda uveče odlazila na trening. Zavolela sam ih, uživala sam u vremenu provedenom sa njima. Nije mi bilo teško, naprotiv, dobro mi je došlo kao rasterećenje posle napornih utakmica i treninga – objašnjava Nevena.
Naša sagovornica ističe da su svi njeni planovi vezani za odbojku i da veruje da može još da napreduje. Kaže da će u Kleku ostati do kraja ove sezone, kao i da bi u narednom periodu volela bi da se oproba i u nekom inostranom klubu.
– Biće mi teško kada budem odlazila iz Zrenjanina i Kleka, ali kao profesionalac ne mogu da biram previše. Vezala sam se za ovu sredinu i za moju Slavicu. Dogovorile smo se da ona dođe kod mene tamo gde budem igrala i da navija kao i sada kada igramo na domaćem terenu – ističe devojka za koju trener Pavlović kaže da je izuzetna ličnost, odlična odbojkašica, koja hrabri i uči mlađe igračice, kao prava kapitenka, vođa i sportistkinja za primer.
Ž. Cvetić