ZA DOČEK NOVE GODINE U RESTORANIMA POTREBNO JE IZDVOJITI DOSTA NOVCA

Na trgu besplatna zabava i vatromet

Centar je okićen, kućice na Trgu nas čekaju sa toplim napicima, brzom hranom i novogodišnjim đakonijama. Zima nam se uvukla pod kožu, jedino se čeka pravi decembarski sneg. Spremni smo da dočekamo novu 2023. godinu.

SVE JE VIŠE TURISTA
Iz turističkih agencija kažu da sugrađani neretko putuju i bez većeg straha se odlučuju i za daleke destinacije.
– Sve se vraća polako u normalu. Popularna su prednovogodišnja putovanja poput adventa u Zagrebu, Budimpešti. Ima zainteresovanih i za destinacije kao što su Maldivi, Dominikanska Republika, Dubai. Za ova egzotična mesta putnicima je neophodan PCR test, dok za evropska putovanja nije – tvrdi Vladimir Bogojević iz „Barsino tursa”.
Slično je stanje i u agenciji „Minos”, navodi Novica Milojević.

– Putovalo se dosta od kraja novembra pa do sad. Za doček ima zainteresovanih za Prag, Rim, Toskanu, Veneciju, kao i bliža mesta poput Sarajeva, Ohrida, Mostara, Ljubljane. Bolje je nego što je bilo u prethodne dve godine, ali još uvek se to nije vratilo na ono stanje kakvo smo imali 2019. godine – objašnjava Milojević.
Iz hotela „Vojvodina” poručuju da su im mesta za najluđu noć i reprizu gotovo popunjena.
– Javilo se dosta turista iz okolnih zemalja. Imaćemo oko 30 gostiju iz Rumunije i stotinak iz Slovenije. Skoro sve za doček je popunjeno i rezervisano. Vratili smo se na stare kapacitete od 280 mesta – objašnjava Zlatko Lojpur, menadžer „Vojvodine”.
Gostima koji noće je omogućen kasniji izlazak iz Hotela i odjava do 15 časova.
Za doček u „Vojvodini” će se pobrinuti „Kameleon bend” koji će svirati od 20 do dva sata posle ponoći. U cenu je uračunata svečana večera i neograničena konzumacija pića.

RAZNOLIKA PONUDA
Kaštel Ečka organizuje doček i reprizu Nove godine uz svečanu večeru i neograničen paket domaćeg pića. Isidora Vujadinović sa svojim bendom će zabaviti goste u novogodišnjoj noći, dok će za reprizu svirati „Kvardado” bend iz Zrenjanina.
Veći broj ugostitelja je već formirao svoje ponude za doček. Za svaku generaciju i ukus postoji odabir. Dobar deo kafića ima obezbeđen program i za 30. decembar, kao i reprizu Nove godine.
Ko voli gurmanluk moraće za proslavu u restoranima da izdvoji i više od pet hiljada dinara. U tu cenu uključen je bogat meni sa predjelom, jelom i pićem. Ovakve proslave organizuju restorani: „Trofej”, „Stara pivnica”, „Šanta”, „Boemi Ninić”, „Stara Zanatlija”.
Dnevne proslave biće priređene u kafićima „Vremeplov”, „Kovač”, „Valter”, „Ultra kafe” i „Laza bar”.
„Kafemat” i ove godine organizuje celodnevnu žurku koja počinje od 15 i traje do 20 časova uz „Parlament” bend” i di-džej Lakija. Tokom večeri, od 21 sat na binu, uz pomenutog di-džeja, stupa Veljko Krivokapić.

U klubu „Džoni” (Johnnie) takođe je živa muzika, gde je ulaz besplatan uz rezervaciju. „Lajon pab” (Lion pub) takođe organizuje doček, a za dobar provod pobrinuće se bend „Njuške”. Cena karte uključuje piće dobrodošlice i mesto za sedenje. U kafiću „Vinil Bejzik Bar” nastupa bend „Vostok”. Ulaz se naplaćuje, a uz kartu obezbeđeno je mesto za sedenje i zakuska.

DOČEK UZ ROK MUZIKU
Na glavnom gradskom Trgu organizovan je dvodnevni program koji počinje u petak 30. decembra od 18 časova. Tada za najmlađe sugrađane počinje dečji Novogodišnji humanitarni vašar, a istovremeno će se odvijati i sportsko plesni izazov.
Od 20.30 časova startuje program za mlade kada će se na centralnoj bini smenjivati nastupi gradskih di-džejeva i plesnih grupa: „Buš med skvad” (Bush Mad Squad), Tito Garimendia, „Lokd” (Locked), Salmanović, Mlada Beba, Ognjen i Kendi.
Nastavak sledi 31. decembra kada u podne počinje program „Grad otvorenog srca”. Tada nastupaju Gradski dečiji hor, Inkluzivni hor „9. maj”, hor „Vila” i „Crvenkapa” , hor „Sanjalice”, KUD „Moja Sosa”, COTK „Đerđef”, KUD „Pionir”, GPK „Fri dens” (Free dance), Centar za igru Zrenjanin, „Petrovgradske mažoretkinje”, Muzički studio „Eutarpa”, „Bejbiroud” (Babyroud studio) i CEKOM – Centar za kreativno odrastanje mladih.
Mališanima će Deda Mraz podeliti paketiće i slatkiše. Istog dana je zakazano i proglašenje pobednika konkursa „Nacrtaj Novogodišnju čestitku grada Zrenjanina” koji je raspisao Grad za decu predškolskog i školskog uzrasta do 10 godina.
Od 22.30 časa organizovan je rokenrol doček uz koncerte domaćih grupa „Francuska sobarica”, „Uroš i nejaki”, i „Džimi Hendriks tribjut bend – Elektrik juniverz„ kao i neizostavan ponoćni vatromet.
Na trgu će biti postavljeno pet gorionika sa drvenim panjevima za sedenje gde će sugrađani moći da se ugreju uz kuvano vino, čaj, toplu čokoladu i uživaju u programu.

A. Ilijev
Foto: arhiva lista „Zrenjanin”

  • DOČEK UZ FILM
    Pored velike ponude, neki su se ipak odlučili za kućne varijante.
    – Verovatno ću biti kući i gledati film, više volim takav doček. Pošto živim u Domu, opcije u gradu su nam skupe – rekao je Luka Dopuđ, učenik Poljoprivredne škole.
    Jedan od sugrađana će je provesti radno.
    – Za doček radim i nadam se da će mi takva biti cela godina. Nastupam sa bendom u Beogradu, to nam je prva ozbiljnija svirka i baš sam uzbuđen zbog toga. Draže mi je tako da provedem Novu godinu, umesto da se istrošim, ja ću zaraditi honorar – rekao je Nikola Veličković.