ZA JAVNU RASVETU BIĆE NADLEŽNA FIRMA IZ ZEMUNA

332 miliona za trošak tokom dve i po godine

Firma „Elektro Enerdži” iz Zemuna izabrana je za izvođača radova na unapređenju javne rasvete u Zrenjaninu, odlučila je Komisija za javnu nabavku, na osnovu izveštaja o stručnoj oceni ponuda. Javnu nabavku raspisao je Grad Zrenjanin 9. jula. U prethodnoj proceduri oko odabira firme za unapređenje javne rasvete postupak je bio obustavljen.
Ukupna vrednost ugovora sa zemunskom firmom, koji obuhvata usluge i materijal za ugradnju u objekte javne rasvete je 331 milion i 683.000 dinara (sa porezom na dodatnu vrednost – 389 miliona i 19.600 dinara). Odluka je objavljena prošlog petka, 27. septembra.
Tokom ove godine biće utrošeno 83,33, a naredne i 2021. godine po 124.33 miliona dinara.


Prema Zakonu o javnim nabavkama, ponuda važi 90 dana, a saznajemo da nije bilo zahteva za zaštitu prava ponuđača.
Jedan od kriterijuma koji je morao biti ispoštovan u okviru ovog postupka jeste da je firma u prethodne tri godine ostvarila prihode od najmanje 600 miliona dinara, s tim da je od 2016. do sredine 2019. isporučila i ugradila svetiljke za uštedu električne energije vrednu najmanje 150 miliona dinara i da poseduje veći broj relevantnih ISO standarda. Takođe, u okviru javne nabavke su se izričito tražile natrijumove svetiljke visokog pritiska, odgovarajuće mehaničke otpornosti, a zahtevala se i demontaža i odstranjivanje starih svetiljki. Kako je stajalo u raspisu, obavezan je i uređaj za uštedu električne energije.
M. S-n.