ZA NEPLAĆENE RAČUNE ZA GREJANJE

Zrenjanincima stigle kamate

Mada se jedna od odluka republičke Vlade odnosila na to da se građanima starijima od 65 godina i penzionerima izađe u susret kada je reč o plaćanju komunalnih računa, to se nije u svim slučajevima i dogodilo. Naime, objavljeno je da se za naplaćene račune, odnosno za kašnjenje, neće obračunavati kamate, s obzirom na to da nisu svi bili u prilici da ih plate elektronskim putem ili da to neko učini za njih.
Međutim, računi za daljinsko grejanje koji su stigli ovog za prethodni mesec, sadrže i zateznu kamatu. Stariji Zrenjaninci koji nisu mogli da plate ovaj račun tokom vanrednog stanja, bili su neprijatno iznenađeni i nekoliko njih se javilo i našoj redakciji. Odgovor smo potražili u Gradskoj toplani.
– Kako na nivou Republike Srbije, a ni na nivou lokalne samouprave nije donešena odluka o obustavi obračuna zatezne zakonske kamate, ona se obračunava u skladu sa postojećim i važećim propisima. Ukoliko takva odluka bude bila doneta u narednom periodu, JKP „Gradska toplana” postupaće u skladu sa njenim odredbama – stoji u odgovoru koji smo dobili iz ovog komunalnog preduzeća.

M.Bečejac