ZASEDALA SKUPŠTINA GRADA ZRENJANINA: Prihvaćeni planovi regulacije radnih zona Jugoistok II – B i II – D

Skupština grada Zrenjanina usvojila je na današnjem, vanrednom zasedanju planove detaljne regulacije radnih zona Jugoistok II – B i II – D. Radi se o kompletno infrastrukturno i komunalno opremljenom zemljištu namenjenom investitorima, površine 320,17 hektara.

– Odbornici su uvažili zahtev gradonačelnika da se sednica zakaže do hitnom postupku. Sve službe (odeljenje za urbanizam, i javno preduzeće za urbanizam Grada Zrenjanina) su dale sve od sebe kako se planovi Jugoistoka II – B i II – D usvojili na današnjoj sednici. Plan koji se trenutno koristi u Jugoistoku i u kojem su smeštene sadašnje kompanije je na 70 hektara. Plan II A Jugoistoka u kojem se nalazi kinseka kompanija „Šandong Linglong” je na 69 hekatara, a plan Jugoistoka II D je 230 hektara. Plan II B je na sto hektara i to znači da u narednom periodu imamo 330 hektara novog građevinskog zemljišta na kojem je moguć dolazak novih investitora. To nam omogućava izradu novog programa otuđenja građevinskog zemljišta i raspisivanje novog oglasa kako bi u tim novim zonama mogli doći i novi korisnici – rekao je zamenik gradonačelnika Saša Santovac i dodao da su u toku pregovori sa novim investitorima.

Samostalni odbornik Velemir Cvetkov ironično se osvrnuo na 24- časovno zatvaranje odbornika vladajuće koalicija u skupštinsko zdanje prošlog vikenda u strahu od – nepostojećeg nadolaska fašizma. Iako opomenut od predsedavajuće Ljube Travice, zamenice predsednika Skupštine grada Zrenjanina, nastavio je diskusiju podsetivši da je za sredu zakazana licitacija poljoprivrednog zemljišta namenjenog krupnim investitorima – što je dobilo podršku Skupštine, iako je dva puta obarano na Upravnom sudu.

– Zar je moguće da se nikog od vas ne tiče to što se zemljište koje je trebalo izlicitirati još zimus, najkasnije u martu – licitira krajem aprila? Koristim priliku da i vas i – po mom mišljenju favorizovane investiotore zapitam hoće li za zakup tog zemljišta konkurisati na redovnoj licitaciji. Nešto mi govori da neće! Podsećam, slučaj je stigao do Upravnog suda. Trošak ide na teret Pokrajinskog Sekretarijata za poljopriuvredu, vodoprivredu i šumarstvo. Zar taj novac nije mogao da bude upotrebljen za pomoć našem agraru – rekao je sa skupštinske govornice ponovo opomenut Cvetkov.

M. S-n i M. Ml