ZAŠTO LISICE SVE ČEŠĆE ZALAZE U RUBNE DELOVE GRADA

Tragaju za hranom, njuškaju po smetlištima

  • Na udaru je posebno okolina Pančevačke ulice, gde lukava životinja ume da napravi pokolj u kokošinjcu

U delu Pančevačke ulice lisice su prošle nedelje udavile jednog zeca i nekoliko kokošaka. Građani ovog dela Zrenjanina kažu da pojava lisisca u ovom kraju nije novost, te da je sličnih slučajeva bilo i prethodnih godina.
– Lisice su se pojavile prvi put još pre pet godina i počele da tamane živinu – kaže Branko Toković iz Pančevačke ulice. – U dvorište su mi ulazile usred dana, sve sa malim lisičićima, i uopšte se ne boje. Poslednje što su mi odnele je deset kokošaka. Posle toga sam rešio da više ne držim živinu. I komšije su imale mnogo štete.
– Došla je u podne i poklala mi deset kokošaka, a onda pobegla preko Begeja. Priča se da ima tamo jazbinu – kaže Aleksandra P. iz ovog kraja. – A komšiji Darku su udavile celo leglo kokošaka i zeca.
Lisice su pravu uzbunu u Zrenjaninu napravile i pre dve godine, kada su se pojavile među višespratnicama u naselju „4. juli”. Tada je jedna građanka imala susret sa lisicom kod vrtića „Leptirić”. Na njenu prijavu reagovale su Komunalna policija i Zoohigijenska služba, pa su na kritičnim lokacijama bile postavljene dve zamke za hvatanje lisica.

S. S. – I. B. – S. K.

Opširnije u štampanom izdanju