ZATVOR, SVETOSAVSKA I GRADSKA BAŠTA NAJINTERESANTNIJE LOKACIJE ZA SNIMANjE

SERIJA „ČIZMAŠI“ U ZRENjANINU

Ekipa domaće serije „Čizmaši“ došla je u Zrenjanin kako bi na nekoliko lokacija snimila potrebne kadrove. Realizatori ovog projekta prepoznali su neobičnu arhitekturu grada, pa su odlučili da pojedine scene snime u zatvoru, Gundulićevoj ulici, u Svetosavkoj i adaptiranom ambijentu zimske bašte, koja se nalazi u Gradskoj bašti. Igrana serija „Čizmaši“ po delu akademika Dragosalava Mihailovića, a u režiji Dejana Zečevića ambiciozan je projekat poveren Radio televiziji Srbije i producentskoj kući „Eye to eye“. Scenario je napisao Đorđe Milosavljević, dok glumačku ekipu predvodi Aleksandar Berček uz koga igraju i Sloboda Mićalović, Dragan Bjelogrlić, Ljubomir Bandović, Bogdan Diklić, Dara Džokić, Dragan Petrović Pele i mnogi drugi.

– Postojala je priča da Dragoslav Mihailović nije raspoložen da svoja dela daje za ekranizaciju. Međutim, bio je zadovoljan dramatizacijom koju je uradio Đorđe Milosavljević, tako da smo uspeli da dobijemo prava na realizaciju projekta što je velika stvar. Najviše mi se dopada zatvorsko dvorište, a nakon dolaska u Zrenjanin istraživali smo i rešili da iskoristimo još neka mesta za snimanje- izjavio je za list „Zrenjanin“ Dejan Zečević, i dodao da će se pored našeg grada snimanje odvijati još i u Bugarskoj, Beogradu, Pančevu, Valjevu… Serija ima 12 epizoda, a emitovanje se očekuje na jesen.

Reč je o snažnoj lirskoj priči o nižem oficiru bivše jugoslovenske vojske Žiki Kurjaku i njegovom detinjstvu u rudarskom zavičaju, preko vojničkih dana, do teške depresije, zatvora i velegradske ludnice. Sloboda Mićalović glumi lik mlade udovice Sofije koja se zaljubljuje u glavnog lika, među kojima se desila fatalna ljubav.
– Naša ljubav prolazi kroz iskušenja i osudu okoline, a u seriji će gledaoci imati priliku da vide da li će ljubav pobediti prepreke i razliku u godinama- istakla je poznata glumica Sloboda Mićalović, i dodala da će serija nakon emitovanja sigurno postati hit.
N. Zlatanov – I. Božić