RADOVI NA BAGLjAŠKOM KANALU U FINIŠU

ZA IZMULjAVANjE 27 MILIONA

Radovi na Bagljaškom kanalu su u toku, a njihovim završetkom u značajnoj meri će se poboljšati stanje na kanalskom slivu i njegovom okruženju, naglasio je gradonačelnik Čedomir Janjić prilikom prošlonedeljnog obilaska tih radova.

Radove na crpnoj stanici „Zrenjanin“ i Bagljaškom kanalu, ugovorilo je krajem prošle godine Vodoprivredno preduzeće „Srednji Banat“ sa JP „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina“.
-Ovaj kanal je odvod za svu atmosfersku vodu iz velikog dela Zrenjanina. Zbog toga je značajno da on bude u punoj funkciji. Za njegovo izmuljavanje uložili smo 27 miliona dinara, a urađena je i crpna stanica, uz potpunu automatizaciju – istakao je Janjić. o tehničkim karakteristika crpne stanice i detaljima vezanim za dinamiku radova govorio je Miloš Radosavljević direktor VDP „Srednji Banat“.

-Radovi koji su već odrađeni olakšavaju evakuaciju suvišnih voda sa poteza Bagljaškog kanala. Crpna stanica, sa savremenom elektro-mašinskom opremom, koja je automatizovana, u funkciji je od januara. Ona je istog kapaciteta kao ranije, pola kubika u sekundi, ali je sa novom opremom duplo manji utrošak energije. Planirano je čišćenje 6,5 kilometara kanala, i radovi na šest objekata na kanalu, od koji su jedan deo cevasti propusti ispod saobraćajnica – kaže Radosavljević, uz napomenu da je do sada urađeno oko četiri kilometra kanala, uklonjeno 27.000 kubika mulja i to u najkritičnijoj zoni. Plan je je da se ceo proces čišćenja završi do kraja jula.
S. Surla