ZAVRŠEN LETNJI KONKURS NA BLOGU „ČITALAČKE ZNAČKE“: Najbolji Lav Lukić iz Beograda

Za najbolji post na blogu „Čitalačke značke“ letos je raspisan konkurs za zapise (tekst, slika, fotografija, kratak film, spot…) koji se bave utiscima o pročitanoj literaturi za vreme letnjeg raspusta, nedavno je završen. Žiri u sastavu Nataša Lalić, bibliotekarka Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“, Sonja Antonić, autorka bloga, Sofia Movens i Dušan Pop Đurđev, pisac za decu i mlade, odlučili su da prvu nagradu dodele Lavu Lukiću, članu novinarske i literarne sekcije pri Osnovnoj Školi „Nikola Tesla“ iz Beograda koju vodi Aleksandra Drakulić. Nagradu publike osvojila je Anastasija Vanja Romanov, učenica Osnovne škole „Mladost“ iz Tomaševca. Specijalnu nagradu osvojili su učenici Osnovne škole „Draža Marković Rođa“ iz Smoljinca.
Nagrade će se dodeliti krajem oktobra u okviru „Krokodokodila“ gde će kroz izložbu biti predstavljena i manifestacija „Čitalačka značka“ koja ove godina proslavlja 35 godina postojanja.
Tekstove ćete u narednom periodu moći da čitate na blogu zrznacka.com.
– Na Letnji konkurs bloga „ Čitalačke značke“ zrenjaninske Biblioteke pristigao je veći broj radova učenika nižih i viših razreda osnovnih škola, iz različitih gradova Srbije. Iako se priloženi radovi razlikuju po dinamici i stilu pisanja, odabranoj i predočenoj literaturi i zrelosti izražaja, izvesno je da se svaki učesnik potrudio da izrazi svoje lično mišljenje, što je i glavni cilj ovog konkursa, ali i same „Čitalačke značke“. U tom smislu, svaki učesnik je i pobednik. Ipak, kako su propozicije konkursa predočile, jedan rad se morao proglasiti najboljim, a tročlani žiri u sastavu odlučio je da to bude „Dnevnik Ane Frank“, prikaz istoimenog dela sačinjen perom Lava Lukića, učenika osmog razreda Osnovne škole „Nikola Tesla“ iz Beograda – navodi se u saopštenju Sonje Antonić predsednice žirija.

M.Ml.