ZAVRŠEN UPIS U SREDNJE ŠKOLE

Ostalo slobodnih mesta u pojedinim školama

Upis đaka u drugom upisnom krugu bio je je u ponedeljak, 13. jula. Na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavljene su kvote, brojevi učenika koji su se upisali u srednje škole u prvom i drugom upisnom krugu, kao i minimalan broj bodova koji im je bio potreban za uspis.
Zrenjaninska gimnazija je popunila sve kapacitete osim u odeljenju opšteg tipa na mađarskom jeziku, a sva mesta još u prvom upisnom krugu popunila je i Srednja medicinska škola.
– Za školsku 2020/2021. godinu planom je predviđeno da upišemo 150 đaka, od toga 4 odeljenja na srpskom jeziku i jedno na mađarskom (četiri odeljenja medicinska sestra tehničar, od toga jedno na mađarskom i jedno odeljenje farmaceutski tehničar). Interesenata za našu školu ima kao i svake godine, jedino je nešto niži bio minimalni broj bodova za upis – izjavila je Sanja Kukolj, direktorka Srednje medicinske škole.
Inače, za ovu školu je prošle godine minimalan broj bodova za upis bio 79 za medicinsku sestru, odnosno 81 za farmaceuta. Ove godine je za medicinsku sestru bilo potrebno 77,87, a za farmaceuta 79,31.
S. V.

Opširnije u štampanom izdanju