ZAVRŠENA MANIFESTACIJA „IZAĐI MI NA TEGLU“: Mužljanci su kraljevi ajvara

Na svečanoj ceremoniji, krunisanjem i dodeljivanjem kraljevskog plašta proglašeni su zrenjaninski kraljevi i kraljice ajvara – Šandor Koso, Rozalija Koso, Ruži Piro, Đerđ Šagi i Irena Inci Bošoš iz ekipe „Remus (negovatelji starih mužljanskih običaja)“ iz Mužlje. Drugo mesto osvojila je Asocijacija žena „ Banatski Despotovac”, a treće „Veliko srce Lazarevo“. Time je završeno takmičenje u kuvanju ajvara „Izađi mi na teglu“, koje je trajalo jutros od 10 pa sve do 17 časova.

rsz_dsc_3719 rsz_dsc_3783

Članovi žirija koji su odlučivali o pobednicima bili su Borisav Lović, profesor kuvarstva, Tamara Čubrilov, upravnica ekspoziture „Unikredit banke” i Olgica Velimirov, inženjerka prehrambenih tehnologija. Oni su kazali da su gledali konzistenciju ajvara, te da neke ekipe uopšte nisu uspele da ga umute, kao i da je bilo poprilično ljutih ajvara, ali da su se oni najbolji odmah izdvojili.

Pobednici manifestacije „Izađi mi na teglu”, ekipa „Remus“, predstavljaće Zrenjanin u finalu u Sokobanji, 14. oktobra, a osim toga nagrađeni su i „smederevcem”.

M.M.

Foto: I. Pančić

rsz_ziri