ZAVRŠNI ISPIT: Osmaci iz Lukićeva nabolji u srednjem Banatu

Nekadašnji osmaci, sada već srednjoškolci, upisali su se ove nedelje u srednje škole u srednjem Banatu. Školska statistika zabeležiće da je i ove godine, po rezultatu na završnom ispitu, najbolja Osnovna škola Branko Ćopić” u Lukićevu. Prosečan broj bodova koji su ostvarili na sva tri testa ( srpski jezik , matematika, kombinovani test) je 29,43.

Kada naš rezultat uporedimo sa uspehom osmaka škola na teritoriji grada Zrenjanina, postigli smo najbolji rezultat iz sva tri testa – kaže Dragana Bogojević, direktorka škole. Ukupan broj bodova na završnom ispitu dovodi nas na drugu poziciju u Banatu i među deset škola u Vojvodini. Sa druge strane, sedmoro osmaka – Nikola Miljević, Đina Milić, Stefan Pavković, Ivana Miljević, Kristina Ris, Nina Stjepanović i Veljko Matijević mogu se pohvaliti brilijantnim rezultatom na testu iz matematike jer su ubedljivo na prvom mestu u Vojvodini. Ponosna sam na njih, kao i na nastavnike Bojanu Pavlović, Miljanu Lalović, takođe i na Vasu Mihajlovića (koji je otišao u penziju), Tatjanu Milosavljević, Jelenu Savičić, Aleksandru Kerleta, Leontija Rodeana i Gordanu Stevanović.

Učenici OŠ „Branko Ćopić“ iz Lukićeva već nekoliko godina unazad nalaze se na samom vrhu po uspešnosti na završnom ispitu.

M.B.