ZBOG OPASNOSTI OD KORONE, PRIVREMENA OBUSTAVA IZBORNOG PROCESA

Sprovedene izborne radnje ostaju na snazi

Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević potpisao je, 16. marta, rešenje o prekidu svih izbornih radnji, u uslovima proglašenog vanrednog stanja u zemlji zbog opasnosti od širenja virusa kovid 19. Privremeno se, po odluci Pokrajinske izborne komisije, obustavlja izborni proces i u Vojvodini, a istovetne odluke donele su i gradske i opštinske izborne komisije u Srbiji. Prestali su da teku i svi rokovi izbornog postupka. Međutim, sve što je do sada urađeno i završeno, ostaje na pravnoj snazi, pa tako i izborne liste koje su proglašene.
Kao što je poznato, Srpska napredna stranka prva je predala listu svojih kandidata za republički parlament, za njom i koalicija SPS-JS, treći su radikali, a onda i Savez vojvođanskih Mađara – o čemu smo detaljno pisali u prošlom broju našeg lista.
Uoči obustave izbornog procesa, proglašena je i lista kandidata za narodne poslanike Pokreta za obnovu kraljevine Srbije (POKS) i Monarhističkog fronta koja će nositi broj 6. Na njoj su i četiri Banaćana: Duško Kočalka, privatni preduzetnik iz Žitišta, na mestu br. 22, zatim Aleksandar Perin, ekonomista iz Zrenjanina (br. 77), Vladimir Dević, hemijski laborant iz Zrenjanina (br. 97), te Darko Đukić, trgovac iz Zrenjanina (br 171).
Lj. B.

Opširnije u štampanom izdanju