ZBOG RADOVA NA TRAFO-STANICI: Grad u petak više sati bez vode

Prema najavi iz Elektrodistribucije” za petak, 31. maj, planirani su radovi na trafostanici koja obezbeđuje električnu energiju trafo-stanicama sa kojih se napajaju bunarske pumpe na izvorištu odakle se grad snabdeva vodom.

Zbog toga će, kako obaveštavaju iz JKP Vodovod i kanalizacija”, doći do prekida vodosnabdevanja na teritoriji celog grada u vremenu od 8 do 17 časova.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ će iskoristiti planirani prekid snabdevanja električnom energijom za redovnu reviziju i remont na sopstvenim trafostanicama, kao i za radove na zameni zatvarača na glavnom vodu vodovodne mreže, jer su u pitanju radovi zbog kojih bi došlo do višečasovnih prekida vodosnabdevanja. Pomenuti radovi dovešće do toga da sistem vodosnabdevanja u gradu bude još stabilniji i sigurniji kaže Siniša Gajin, rukovodilac službe informisanja i poslovnih komunikacija u Vodovodu”.

Deo namenskih sredstava za unapređenje vodosnabdevanja uložen je u zamenu dotrajalog zatvarača na glavnom vodu vodovodne mreže na uglu ulica Vranjevačke i Mihajlovačke. U pitanju su obimni i zahtevni radovi uz upotrebu teške mehanizacije i dizalice, zbog čega će Vranjevačka ulica biti zatvorena za saobraćaj od četvrtka 30. maja, kada počinju pripremni radovi, do momenta završetka radova u petak.

Odmah po završetku radova na zameni zatvarača biće obavljeno ispiranje vodovodne mreže glavnog voda, a dok traje ispiranje, moguće je da će doći do zamućenja vode u mreži.

U slučaju loših vremenskih uslova radovi se odlažu, a o novom terminu javnost će blagovremeno biti obaveštena – ističu u JKP Vodovod i kanalizacija”.