„Zilele de Teatru ale Românilor din Voivodina” la noua edție, Pe scenă se vor prezenta

S-au anunțat șapte trupe de teatru și o monodramă

La ediția din anul acesta, cea de-a 49-a ediție a ,,Zilelor de Teatru ale Românilor din Voivodina”, se vom prezenta piesele a șapte trupe de teatru și o monodrama, este vorba de : Teatrul „Conu Alecu” – Alibunar, trupa de teatru „Neica” a S.C.A. „Mihai Eminescu” din Coştei, Centrul Artei Populare din Nicolinţ, Fundaţia „Hyperion” din Seleuş, Asociaţia pentru Artă şi Cultură Românească „Vichentie Petrovici Bocăluţ” – Torac, Căminul Cultural „Doina” – Uzdin şi Asociaţia Tinerilor „AVE” din Uzdin sunt trupele care și-au anunțat participarea la ,,Zile”…, iar actrița Corina Trocea din Straja a anunțat o monodramă.
Organizare ediții va fi asemănătoare anului trecut, prezentarea pieselor se va desfășura în perioda de două luni, de la jumătatea lunii mai până la sfârşitul lunii iunie când este vorba de înregistrarea spectacolelor. Prezentarea acestora pe site-ul ,,Zilelor” va fi la baza unui calendar, adică se va stabili un termen și orar la baza căruia aceste vor fi prezentate prin intermediul ,,Zilelor” a menționat Mircea Lelea, președintele comitetului de organizare a ,,Zilelor”…


În caz că măsurile epidemiologice valabile în momentul înregistrării spectacolului vor permite prezenţa spectatorilor fiecare trupă va hotărâ dacă va facilita accesul publicului la spectacol. S-a stabilit un calendar orientativ, în dependență de situația privind pandemia și de restricții.. Modelul de anul trecut care este schimbat prin faptul că ,,Zilele” se vor desfăşura pe parcursul a două luni şi nu se vor întinde până toamna târziu.
Înregistrarea şi prezentarea spectacolelor pe site şi ideea de a realiza un DVD cu spectacolele prezentate la ediţia de anul trecut şi anul acesta, după ce se încheie manifestarea, aceste fiind sunt unele din schimbări. În acest an pe lângă votul publicului vom avea şi jurizare, ceea ce va fi sarcina unei persoane competente care va fi desemnată de Comitetul de Organizare. Pregătirile au început încă deja de câteva luni, iar torăceni adică Asociația pentru Artă și Cultură ,,Vichentie Petrovici – Bocăluț” din Torac pregătește o comedie.Este vorba de „Revoluție la castel” semnată de Marilena Dumitrescu, regia ca și în anii trecuți va fi realizată de regizorul Iulian Ursulescu.

M. V.