ZILELE TORĂCENE

Asociația pentru Artă și Cultură- Românească „Vichentie Petrovici Bocăluț“ in colaborare cu: Uniunea scriitorilor în grai bănățean cu sprijinul: Consiliului Național al Minorității Naționale Române din Serbia, Secretariatului provincial pentru cultură și informare publică al P.A. Voivodina, Secretariatului provincial pentru învățământ, administrație și comunități naționale al P.A. Voivodina, Secretariatului provincial pentru tineret și sport al P.A. Voivodina, Comunității Cultural-Instructive Jitiște, Comunității Locale Torac și a Fundației „Cotărița cu mirazuri“,Organizează în cadrul ediției a „Zilelor Culturii Toracene“, care se desfășoară la sfarșitul lunii august și pe parcursul lunii septembrie.

-Sâmbătă seara, la orele 20,00, un concert de muzică și dansuri populare românești prezentat de ansamblul asociației din localitate.

-Duminică la orele 16 Festivalul de literatura dialectală în grai banațean „Ion Niță Secoșan“, apoi o masă rotundă pe tema „Cu seriozitate despre umor“, cu participarea criticilor literari, scriitorilor și interprețiilor de satiră și umor, iar la orele 20,00 Festivalul de Satiră și Umor Sătesc FESUS 15 – ediție jubiliară