ZORAN PAVLOVIĆ, TRENER ODBOJKAŠICA KLEK ZRENJANIN O PROTEKLOJ SEZONI

Zajedništvo, veliko srce i motiv

U momentu kada je prekinuto takmičenje u mini-ligi za opstanak, odbojkašice Klek Zrenjanina su obezbedile plasman na sedmo mesto, pa će se i naredne sezone takmičiti u društvu najboljih timova Srbije. Kada se sve sagleda, opstanak u elitnom rangu je veliki uspeh, pogotovo što je u timu bilo mnogo mladih i neiskusnih igračica. Šef stručnog štaba Zoran Pavlović verovao je u svoj tim, znalački ga je vodio ka zacrtanom cilju i bio je uveren da je opstanak realan.
– Cilj smo ostvarili iako smo imali mnogo problema na početku prvenstva. Otišle su neke standardne prvotimke, ostale su one mlađe, pa su nam na nekoliko pozicija nedostajale iskusne igračice. Ipak, uspeli smo da prevaziđemo sve poteškoće i da u završnici prvenstva odigramo odlično. Na mečevima u Kristalnoj dvorani igračice mog tima pokazale su kako se bori za svoj klub i na tome im čestitam. Podržavala nas je i uprava Kluba na čelu sa predsednikom Vladimirom Perovićem. Imali su poverenja u nas, a ja se nadam da nismo razočarali ni njih ni naše Zrenjanince i Klečane koji su dolazili da nas bodre i navijaju za nas – kaže trener Pavlović.


Naš sagovornik ističe da je uspeh delo tima, ali naglašava izuzetan doprinos kapitenke Nevene Džamić, te odlične partije Nataše Savović, Marije i Tamare Miljević, Sofije Deurić, Miljane Bogdanović, Sare Vojnić-Purčar. One su bile okosnica tima, ali trener Pavlović pohvaljuje i mlade Tamaru Kisić, Miljanu Kazimirović, Janu Pavlović, Anju Vuletić, Marijanu Praštalo, Marijanu Zubac, Nađu Jelovac, Mariju Raonić, Lolu Nović.
– Sigurno je da će ove devojke u narednom periodu dobijati više prilike da igraju i da se dokažu. U celini, imali smo solidan tim, a krasilo nas je zajedništvo, veliko srce i ogroman motiv – kaže Pavlović.
Zoran Pavlović je u Klubu veoma dugo. Na početku je radio sa mlađim kategorijama. Kao stručnjak koji je uvek spreman da pomogne, kada je ostalo upražnjeno mesto šefa struke, prihvatio je poziv uprave da preuzme kormilo prvog tima. Kako se pokazalo, Pavlović i njegov pomoćnik i kondicioni trener Vladimir Ilić znalački su doveli ekipu do mirne luke.

  • NEVENA ODLAZI
    – Verovatno je ovo moja poslednja sezona u Klubu, zato mi je žao što prvenstvo nije odigrano do kraja. Mi smo u finišu prvenstva bile na visini zadatka i uspele smo da zadržimo mesto u elitnom rangu. Za Zrenjanin i Klek me vežu lepe uspomene, stekla sam mnogo prijatelja. Kada provedeš 11 godina u jednoj sredini, onda se neminovno vežeš za to mesto i za ljude. Ne znam gde će me dalje put odvesti. Sada je najvažnije da prođe pandemija, da se smiri situacija kod nas i u svetu, pa ću ponovo razmišljati o tome gde ću nastaviti karijeru – poručuje Nevena Džamić.

Ž. Cvetić