ZRENJANIN PONOVO DOMAĆIN PRVENSTVA DRŽAVE NA VESLAČKIM ERGOMETRIMA: Učestvuje 36 domaćih takmičara

Prvenstvo Srbije na veslačkim ergometrima biće održano u subotu, 3. marta, u Kristalnoj dvorani, a očekuje se da će učestvovati preko 450 veslača iz cele Srbije, najavili su danas na konferenciji za medije u gradskoj kući organizatori ovog takmičenja – predstavnici veslačkih klubova „Begej 1883“ i „Zreneks 1995“. Početak je u 10 časova.

 

 

Vladimir Milošev, trener i sekretar u VK „Zreneks 1995“ kazao je da je organizacija ovog državnog prvenstva jedinstvena prilika za ovdašnje klubove.

– Posle 25 godina ponovo u gradu imamo prvenstvo Srbije na ergometrima, koje se inače održava svake godine. Nemamo uslova da organizujemo veslačku regatu koja bi ušla u bodovanje za Kup Srbije, a jedina prilika da sprovedemo nešto što se tiče veslanja jeste takmičenje na ergometrima. Ovo je 28. prvenstvo države – rekao je trener VK „Zreneks 1995“.

Dvanaest veslača predstavljaće u subotu VK „Zreneks 1995“, a iz VK „Begej 1883“ nastupiće njih 20, uz četvoro veterana.

Osim za veslače-takmičare, na prvenstvu će moći da učestvuju i građanstvo i veterani.

Školska ergometrijada, koju je prošlog marta u „Aviv parku“ organizovao VK „Begej 1883“ uz pomoć Grada, bila je jedna od najuspešnijih sportskih akcija u Zrenjaninu, navela je Vukosava Đapić Atanacković, generalna sekretarka Sportskog saveza grada.

M. M.

Foto naslovna: arhiva