ZRENJANINAC NA SVETSKOM FORUMU ZA DEMOKRATIJU: U Strazburu se okupili aktivisti, političari, novinari

Nenad Mišković, osnivač i predsednik Pokreta za Novo društvo, kao predstavnik Beogradske škole za političke studije, prisustvovao je Svetskom forumu za demokratiju u Strazburu, koji je organizovao Savet Evrope (SE) od 8. do 10. novembra.

Svetski forum za demokratiju godišnje je okupljanje svetskih lidera, aktivista civilnog društva, predstavnika poslovnog sektora, akademske zajednice, medija i profesionalnih grupa gde se raspravlja o ključnim izazovima za demokratiju širom sveta. Govornici ovogodišnjeg Svetskog foruma za demokratiju bili su aktuelni i bivši ministri država širom sveta, kao i nosioci najvažnijih funkcija u institucijama Evropske Unije. Cilj Svetskog foruma za demokratiju jeste da identifikuje nove mogućnosti delovanja za jačanje demokratije u svetu uz pomoć dijaloga i razmenom ekspertize i iskustava između različitih stručnjaka i lidera država.

Osim uticaja na donošenje zaključaka sa ovogodišnjeg Foruma, koji su prosleđeni Savetu Evrope i brojnim partnerima u oblasti demokratije i demokratskog upravljanja, imao sam prilike i da razgovaram sa šeficom stalne misije Republike Srbije pri SE Aleksandrom Đurović o daljim planovima misije u cilju proaktivnog delovanja Srbije u evropskim institucijama. Kontakte koje sam ostvario tokom posete Strazburu, Pokret za Novo društvo namerava da stavi u službu davanja doprinosa daljeg razvoja naše lokalne sredine, a i šire – naveo je Mišković.

M.M.

Aleksandra Đurović i Nenad Mišković

Nenad Miskovic 2