ZRENJANINCI ZAPAŽENI NA EP U FUTSALU

Falilo je malo sreće
Na prvenstvu Evrope u futsalu, čiji je domaćin bila Slovenija, Portugalci predvođeni sjajnim Rikardinjom, osvojili su prvo mesto jer su savladali Špance u finalu. Reprezentacija Srbije je zaustavljena u četvrtfinalu, a za našu selekciju igrala su i dvojica Zrenjaninca – Slobodan Rajčević, koji je po mišljenju većine ljubitelja futsala bio najbolji pojedinac srpskog tima, i mladi Nikola Matijević. Rajčević i Matijević su trenutno članovi kragujevačkog Ekonomca.
Reprezentacija Srbije je u grupi odigrala dva nerešena meča, najpre sa domaćinom Slovenijom (2:2), potom i sa Italijom (1:1). Kao drugoplasirana u grupi, naša reprezentacija se u četvrtfinalu sastala sa vrlo jakim Kazahstanom i poražena je rezultatom 1:3. Na tom meču jedini gol za Srbiju postigao je Slobodan Rajčević.
– Mislim da je naš plasman solidan, imali smo veoma tešku grupu koju smo prošli sa dva nerešena rezultata. Eto, i velika Italija je bila iza nas, morali su da se vrate kući već posle prve faze takmičenja. Žao mi je što nismo prošli dalje, a mogli smo jer smo sjajno igrali protiv Kazahstana. Što se tiče kvaliteta prvenstva Evrope, bilo je veoma ujednačeno. Španija više nije dominatna kao ranije, a i drugi favoriti nisu više nepobedivi – rekao je za „Zrenjanin” Nikola Matijević.
On mora da se okrene klupskim obavezama, kojih ima mnogo.
-Nastavlja se prvenstvo, a cilj Ekonomca je osvajanje titule – 10. po redu. U ligi šampiona, takođe, imamo dosta obaveza, a san nam je plasman među četiri najbolje ekipe, što bi zaista bilo sjajno za srpski futsal – završio je reprezentativac Srbije.
D. PETROVIĆ