POLOVIČAN USPEH ZRENJANINSKIH STONOTENISERA U SUPER LIGI

Banat nastavio seriju Stenes zaustavljen

  • Dva trijumfa zabeležila je ekipa Banata – u Subotici je „pao” Spartak, a Uzdinci su položili oružje u Zrenjaninu

U 9. kolu Super lige stonoteniseri Banata su u Subotici savladali Spartak rezultatom 4:1. U prvom meču Marko Petkov je nadigrao Halasa (3:1), Ilija Majstorović je savladao Bencea (3:0), Đorđe Borčić je izgubio od Konstadinovića (1:3), Nikola Strugarević je bio bolji od Halasa (3:1), a pobedu je overio Petkov savladavši Konstadinovića (3:0).
Meč 10. kola stonoteniseri Banata odigrali su u ponedeljak, a rival im je bila Unirea iz Uzdina. Zrenjaninci su slavili rezultatom 4:0. Đorđe Borčić je bio bolji od Bojera (3:1), kapiten Ilija Majstorović je nadigrao Bosiku (3:0), Nikola Strugarević je savladao Radovića (3:1), a Aleksa Adamović Bojera (3:0).
– Odlično smo igrali u Subotici, jedan izgubljen meč je gotovo zanemarljiv. Želimo da Borčić što pre uđe u najbolju formu, a da ostali igrači zadrže nivo na kojem su sada – ističe Žarko Zakić koji je u ovom meču kao trener sedeo na klupi Banata.
Posle serije pobeda, Stenes je poražen na gostovanju od Bačke Palanke (0:4). Domaći su igrali maksimalno dobro, a Stenesovi igrači su imali loš dan. Marko Popović je poražen od Savića (1:3), Slobodan Lugonja je izgubio od Matije Jovičića (0:3), Dimitrija Levajca pobedio Luka Jovičić (2:3), a Lugonja je poražen od Savića (0:3).
Stenes je u 10. kolu gost Spartaka u Subotici. Banat je i dalje na prvom mestu sa samo jednim porazom, dok je Stenes, koji ima tri poraza, pao na četvrto mesto.
Ž. CVETIĆ