ZRENJANINSKI ROTARIJANCI – HUMANOST NA DELU

U službi lokalne zajednice i kada je teško

Situacija u kojoj se nalazimo već više od devet meseci izmenila nam je svakodnevne navike, ali nije uspela da spreči da budemo odgovorni i da pomognemo onima kojima je to najpotrebnije. „Rotari klub” Zrenjanin bio je u službi lokalne zajednice i u ovim teškim vremenima. Zajedno sa „Rotarakt” klubom oslikana su igrališta u Osnovnim školama „Žarko Zrenjanin” i „Servo Mihalj” kako bi đacima nastava fizičkog vaspitanja bila zanimljivija i kreativnija. Nastaviće i na proleće, čim uslovi budu to dozvoljavali.
– Donirali smo 100 litara tečnosti za mašinsko pranje sudova Gerontološkom centru. Ona je značajna jer poseduje sertifikat koji označava da zasigurno ubija korona virus i ovoj ustanovi je bila veoma potrebna. Ortopedska pomagala dali smo Savezu invalida, a završena je i naša akcija doniranja po 10 kreveta i dušeka Plućnoj bolnici „Dr Vasa Savić” koja je pretvorena u kovid bolnicu – rekla je Ivana Bošnjak Bošnjak, predsednica „Rotari kluba” .
Tradicionalna slikarska kolonija ove godine je održana u malo drugačijim uslovima. Na zajedničkom sastanku članova kluba sa zrenjaninskim slikarima, podeljena su platna i boje, a slike će biti početkom naredne godine izložene u Savremenoj galeriji. Izložba će, kao i svaka do sad, biti humanitarnog karaktera. Ove godine, prikupljena sredstva biće usmerena na renoviranje ALUZ-a – prostorija Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina.
– „Rotari klub” učestvuje i u dva global granta – obezbeđivanje dronova za škole i opremanje jednog vrtića u gradu. Takođe, donirali smo i kade, pa je tako poklon u vrednosti od oko 300.000 dinara otpremljen u Krupanj i Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju u Ivanjici – dodala je naša sagovornica.
Poslednjih meseci, članovi se sastaju preko ZUM aplikacije. Iako je novembra bilo 22 godine od reosnivanja kluba u Zrenjaninu, proslava će morati da sačeka neko bolje vreme – navode rotarijanci koji se nadaju da će završiti započeti projekat i da će na proleće postaviti bistu Uroša Predića u Aleji velikana u Karađorđevom parku.
M. Malbaški