U SUSRET PRAZNICIMA: Drvene kućice sa ručnim radovima na Trgu slobode

Novac koji je u gradskom budžetu planiran za organizovanje novogodišnjih manifestacija u Zrenjaninu i dekoraciju  biće usmeren za lečenje bolesne dece i za devojčice i dečake iz socijalno ugroženih porodica.

Umesto događanja na kakva smo navikli u susret novogodišnjim i božićnim praznicima, Trg slobode će biti unekoliko drugačiji. Ipak, prema zamisli Turističke organizacije (TO) Zrenjanin, na glavnom gradskom trgu su već postavljene kućice u kojima je organizovana prodaja domaće radinosti. Kako informišu iz Turističke organizacije, prodajna izložba bi trebalo da potraje sve do 15. januara.

– Asortiman ponude je veoma raznolik, tako da se na našoj prodajnoj izložbi može kupiti med i proizvodi od meda, suveniri, umetnička dela, novogodišnji ukrasi, dekoracije i razglednice, igračke, ručno rađeni odevni predmeti i aksesoari, ručno rađen nakit, proizvodi od kože i krzna, zimnica, medenjaci, suhomesnati proizvodi i sl. – ističe Sanja Petrović iz TO Zrenjanin. – Stalni učesnici naših bazara su i udruženja invalida, slepih i slabovidih, škola „9. maj”… Svi učesnici su članovi udruženja, vlasnici privatnih gazdinstava, preduzetnici i sl., te su kao takvi registrovani za obavljanje delatnosti, svako iz svog domena, što je za nas kao organizatore jako važno.

Tako će, bar donekle, biti dočaran praznični ambijent, ali će sugrađani morati da se pridržavaju svih mera zaštite i da se ponašaju u skladu sa pandemijskom situacijom.

B. Jajić