ZRENJANINSKI SOCIJALNI FORUM: Gradonačelnik da reaguje zbog problema komunalne higijene

Članovi organizacije Zrenjaninski socijalni forum (ZSF) objavili su saopštenje upućeno gradonačelniku Čedomiru Janjiću, u kojem upozoravaju da zbog gomilanja smeća u pojedinim delovima grada postoje opasnosti od nastanka epidemija.

Već više godina stanje komunalne higijene u našem gradu je nezadovoljavajuće. Stanje sa kontejnerima u ulici Osmog marta u naselju Duvanika, snimljeno danas, 30. avgusta ujutru, nažalost, uobičajeno je. Ističemo da, bar kad je ta lokacija u pitanju, radnici JKP „Gradska čistoća“ ulažu maksimalne napore da redovno iznose smeće, ali probleme stvaraju neodgovorni građani iz okoline koji svoje đubre, uključujući i stočne fekalije, odlažu na način koji je suprotan važećim gradskim komunalnim propisima. Ovakvo odlaganje smeća ne samo da stvara ružnu sliku o našem gradu već i na najdirektiniji način ugrožava zdravlje ljudi zbog opasnosti od epidemija – saopštava ZSF.

Zbog toga zahtevaju od gradnačelnika da hitno naloži nadležnim gradskim službama, naročito Komunalnoj policiji, da preduzmu sve neophodne mere, uključujući i izricanje oštrih kazni, kako bi se prekinulo sa ovakvom praksom.

L.Z.

Foto: ZSF