ZREPOK DAJE MILION DINARA ZA BOLNICU: Obnoviće informacioni sistem

U petak, 21. februara, potpisan je ugovor o donaciji između Opšte bolnice „Đorđe Joanović” i Zrenjaninskog poslovnog kluba (ZREPOK). Investicija vredna milion dinara za osavremenjavanje informacionih sistema za cilj ima poboljšanje kvaliteta zdravstvene zaštite naših sugrađana.
Direktorka Bolnice dr Ivana Tešić zahvalila se ZREPOK-u na velikoj donaciji.

– Informacioni sistem je nešto što danas neophodno u radu svake ustanove. Pruža nam puno podataka koji se čuvaju u vezi sa svakim pacijentom, a koji su dostupni svim zaposlenima u Bolnici kako bi lakše sproveli lečenje pacijenata. Ovo je od velikog značaja za sve, kako za građane, tako i za zaposlene u Bolnici, jer će rad celog sistema biti ubrzan i dostupnost podataka biće mnogo brža i efikasnija – navela je dr Tešić.


ZREPOK se opredelio za ovu donaciju povodom desetogodišnjice postojanja, a pored donacije angažovao je i stručne ljude koji će osigurati uspešno uvođenje sistema u praksu. Predsednik ZREPOK-a Budimir Jovanović ističe važnost komunikacije kao pokazatelja kvalitetne saradnje.

– U razgovorima sa rukovodstvom Bolnice saznali smo da ih najviše muče problemi u vezi sa informacionim sistemima, zapravo da im nedostaju serveri koji mogu da opsluže ogroman broj informacija i podataka kojima oni raspolažu. To pričinjava ogromne probleme za medicinsko osoblje koje troši mnogo vremena na te procedure, a naravno i našim sugrađanima koji zahtevaju bolničko lečenje, a preglede moraju da čekaju dugo – rekao je Jovanović.
Prema njegovim rečima, Zrenjaninski poslovni klub ovom donacijom nastavio je uspešnu saradnju sa Opštom bolnicom „Đorđe Joanović”.

J. Šormaz