ZRENJANIN NA 42. SAJMU TURIZMA U BEOGRADU: Promocija potencijala grada na Begeju

Pored Turističke organizacije Grada Zrenjanina i lokalne samouprave koja je dala veliku podršku, na ovogodišnjem, 42. Sajmu turizma koji se održava u Beogradu od 20. do 23. februara, predstavili su se i banja „Rusanda” Melenci, ,,Mlekoprodukt“, proizvođač meda Nenad Milosavljević, Aleksandra Nedić, proizvođač etno suvenira i restoran ,,Renesansa“. Štand Turističke organizacije danas je posetio gradonačelnik Čedomir Janjić, zamenik gradonačelnika Saša Santovac i pomoćnici, kao i predstavnici medija.

Brend Grada Zrenjanina svakako su „Dani piva” koji se ove godine održavaju po 35 put, a istaknute su i manifestacije „Banatska bajka”, „Korzo fest” , „Banatske vredne ruke”. Nije zaboravljen ni kulturno-umetnički, zabavni i sportsko-rekreativni sadržaj koji grad nudi.

Šta je adut na ovogodišnjem Sajmu rekao je Zoran Ljubotina, direktor Turističke organizacije Grada Zrenjanina.

– Ponosni smo što možemo da naš grad prezentujemo na jednom ovako značajnom Sajmu koji je Međunarodnog karaktera. Dosta toga smo započeli kada je reč o turizmu, radi se na novim projektima, a mnogo toga je urađeno u godini za nama i to se vidi. Cilj i u ovoj godini nam je da privučemo što veći broj gostiju i turista u naš grada, ne samo za „Dane piva”, nego svakog dana. Grad beleži oko 40.000 noćenja godišnje. Za gradove poput Beograda, Novog Sada i drugih to je malo, ali za naš grad je to pozitivna brojka. Gradovi poput Zrenjanina imaju dušu, imaju šta da ponude, samo to treba, da tako kažem „upakovati” na najbolji način i zainteresovati ljude širom meridijana da dođu u ovaj ravničarski grad – istakao je Zoran Ljubotina.

Gradonačelnik Janjić je takođe istakao potencijale našeg grada koji nema more, planine, banje, ali ima manifestaciju poput „Dana piva” koja za nedelju dana privuče više od pola miliona turista.

– Zrenjaninci često znaju da pohvale, ali i da kritikuju svoj grad, ali kada se pojavimo na jednom ovakvom Sajmu, gde se merimo sa drugim, domaćim i svetskim gradovima to nije mala stvar. Mogu da kažem da su „Dani piva” oduvek bili naš adut, to traje već više od tri decenije, a ove godine ćemo se potruditi da obogatimo ponudu, ne samo za poslednju nedelju augusta, već za celu godinu. Pozivamo sve goste na druženje, u lov, banju „Rusandu” koja je izuzetno lekovita, pozivamo ih da uživaju u vožnji brodićem, ili da posete lovački dvorac Kaštel u Ečkoj. Ovakav jedan Sajam turizma je izuzetna prilika da se novi ljudi upoznaju, ali i pozovu u naš grad i upoznaju nas kao dobre domaćine – izjavio je gradonačelnik Janjić.

Slogan ovogodišnjeg Sajma turizma je „Put pod noge”. Predstaviće se oko 900 učesnika iz svih krajeva sveta, 700 njih su izlagači, a ostalih 200 u okviru pratećih sadržaja, budući da se paraleno održavaju još tri sajamske manifestacije – sajam vina, sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo i sajam suvenira. Ovogodišnja Zemlja partner je Egipat.

M.Malbaški

Foto: Damir Petrović