ZREPOK OBELEŽIO DEVET GODINA USPEŠNOG RADA: Bogatiji za novog člana i prijatelja udruženja

Članovi Zrenjaninskog poslovnog kruga (ZREPOK) proslavili su devet godina od otvaranja kancelarije udruženja i zvaničnog početka rada. Tim povodom, danas je upriličen svečani koktel u maloj sali Hotela „Vojvodina“, kojem su prisustvovali gradski čelnici, odbornici u Skupštini grada, direktori ustanova i preduzeća, saradnici i prijatelji članova ZREPOK-a, predstavnici medija. Gosti su se upoznali sa ostvarenim rezultatima u protekloj godini, čuli su plan aktivnosti za 2019, a predstavljen je i novi član koji se u decembru prošle godine priključio ovom udruženju – Vladimir Milović, generalni direktor Uljare „Dijamant“.
– Čast mi je što sam ovde sa vama i što je „Dijamant“ u krugu uspešnih firmi. Uvek sam imao utisak da naša firma nije dovoljno uključena u privredu i tu grešku želim da ispravim u ime svojih prethodnika i da se više uključimo u rad ZREPOK-a, te da pomognemo dalji razvoj privrede u ovom gradu – rekao je Vladimir Milović. – S obzirom da ste svi svedoci krize kroz koju je Uljara prošla početkom 2017. godine, danas mogu da kažem da je jedna od najuspešnijih kompanija u Srbiji. Cilj nam je da budemo lokalno orijentisani i pomognemo manjim kompanijama da se razvijaju. Nadam se da ćemo to poverenje opravdati.
Članovi ZREPOK-a od početka okupljaju pojedince koji dele zajedničko uverenje – da Grad Zrenjanin samo udruženim naporima istaknutih ljudi može postati poželjno mesto za život i rad. Tom prilikom Skupština ZREPOK-a ustanovila je priznanje „Povelja prijateljstva“, koje dodeljuje svake godine uspešnim i uglednim pojedincima u našoj sredini. Ove godine zaslužio ju je Đura Đukić, koji 40 godina radi kao novinar i dopisnik lista „Politika“. Osim izveštavanja o aktuelnostima, često piše o zanemarenim političkim i društvenim temama, pokazujući visok nivo profesionalizma. Povelju mu je uručio Željko Isakov, član udruženja.

I.I.

Foto: J. NJ. Drndak

Opširnije u štampanom izdanju