ZVANIČNO OTVOREN OGRANAK ITALIJANSKE FIRME U HALI BIVŠEG „MINELA“: Proizvode delove za „Ferari“, „Mercedes“, „Volksvagen“

Pogon italijanske firme „GLM grupa“ otvoren je danas u hali nekadašnje fabrike „Minel“. Ova kompanija proizvodi delove od metala za automobilsku industriju, pre svega izduvne sisteme za automobile. Otvaranju su prisustvovali italijanski ambasador Karlo Lo Kašo, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, predstavnici „GLM grupe“, kao i drugi gradski funkcioneri.

italijanski ambasador obilazak 0012_foto njegovic

Preduzeće je započelo proizvodnju u ovoj hali u novembru prošle godine, obavestio je Radivoje Poljanac, direktor srpskog pogona „GLM – RS“.

Od tada pa do danas, instalirali smo 25 odsto ukupnog broja mašina koje treba ovde da stignu. Prazan deo hale u narednim mesecima biće popunjen najsavremenijim mašinama za proizvodnju delova za auto-industriju, koje smo pručili iz Japana. Za tri-četiri meseca popunićemo celu halu, a uskoro će nam ovaj prostor biti i premali.

On je dodao da nemaju problema sa kadrom, te da zapošljavaju mašinske i elektro-inženjere i radnike metalske struke.

Sada imamo 70 zaposlenih radnika, a u planu je da u prvoj fazi zapošljavanje posao dobije oko 150 ljudi. Druga faza bi bila da se proširi ova hala Ili obezbedi drugi prostor. Plan je da u špicu imamo do 350 radnika – kazao je Poljanac.

italijanski ambasador obilazak 0001_foto njegovic

GLM grupa“ osnovana je 1998. godine i ima pogone i u Italiji i u Meksiku. Proizvodi ove kompanije ugrađuju se u „Mercedesova“, „Folksvagenova“, „Maseratijeva“, „Ferarijeva“ i vozila drugih proizvođača. Najavljeno je da će firma „GLM – RS“ svoje proizvode izvoziti u Italiju, Češku, Francusku, Nemačku, Rumuniji, a kasnije i ostale zemlje Evropske unije.

M.M.

italijanski ambasador obilazak 0010_foto njegovic

italijanski ambasador obilazak 0009_foto njegovic

italijanski ambasador obilazak 0008_foto njegovic

italijanski ambasador obilazak 0007_foto njegovic

italijanski ambasador obilazak 0006_foto njegovic

italijanski ambasador obilazak 0005_foto njegovic

italijanski ambasador obilazak 0004_foto njegovic

italijanski ambasador obilazak 0003_foto njegovic

italijanski ambasador obilazak 0011_foto njegovic