NAJAVE DOGAĐAJA

PREMIJERA
U Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ je u četvrtak, 25.maja, u 20 časova, premijera predstave „Zrenjanin“ Igora Štiksa, koji je i autor tekstova songova, u režiji Borisa Liješevića. Scenograf je Vladimir Savić, kostimograf Drina Krlić,
kompozitorka Jelena Popržan,
korepetitorka Ana Šajrer,
učitelj plesa Zoran Simonović.
Igraju Dejan Karlečik – Zrenjanin, Milan Kolak – Koča, član komisije, Jovan Torački – Mini, Edit Miškeljin – Eva, Sanja Radišić – Mala, Stefan Juanin – Roki, Miljan Vuković – radnik obezbeđenja. Inspicijent je Jelena Ristić, a suflerka Ivana Titin.

IZLOŽBA
Izložbu Ateljea za učenike koja je otvorena u Kulturnom centru Zrenjanina u ponedeljak, 15. maja, posetioci mogu da vide i u subotu, tokom „Noći muzeja“, od 17 časova do sat nakon ponoći. Autori su „Modelari odeće“ . Projekat finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

DOKUMENTARAC
U maloj sali Kulturnog centra, u petak, 19. maja, u 20 časova, biće prikazan dokumentarni film Uroša Maksimovića „Mora da ovo nije sve“

BLOGERI
Gosti večeri u Kafematu su u četvrtak, 18. maja, u 20 sati, blogeri iz Beograda Staša Vukadinović i Milan Kamponeski i Zrenjaninka Radmila Radojković.

FILMOVI
Kulturni centar Zrenjanina, u saradnji sa Gete institutom u Srbiji (Goethe – Institut Serbien) projekcije u okviru manifestacije „Filmovi na putu“, od 17. maja do 7. juna svake srede i četvrtka u maloj sali,od 20 časova: 18. maja – „Četiri kralja“, 24. maja – „Babai“, 25. maja „Država protiv Frica Bauera“,

PREDSTAVA
U utorak, 23. maja, Kulturni centar organizuje posetu beogradskom Ateljeu 212 na predstavu „Mrešćenje šarana“. Režija Milan Nešković. Igraju Svetozar Cvetković, Hristina Popović, Nenad Jezdić, Viktor Davić i dr. Polazak je u 16.30 ispred KC. Cena je 1500 dinara.

TRIBINA
Klub vina Zrenjanin, u saradnji sa Kulturnom centrom, u utorak, 23. maja, u 19 časova, organizuje javnu tribinu – „Ekologija u službi enologije“. Nakon projekcije filma uslediće razgovor stručnjaka i posetilaca.

„GOSPODIN POSLANIK“
Komedija „Gospodin poslanik“ biće izvedena u utorak,
23. maja u Kulturnom centru, u 20 časova. Tekst i režija Rade Vukotić. Igraju Marko Živić, Katarina Marković, Staša Radulović, Bojana Grabovac i Saša Joksimović. Ulaznice su 600 i 700 dinara.

HOR NA FESTIVALU
Gradski dečji hor Kulturnog centra Zrenjanina učestvuje u petak, 19. maja, u 18 časova, na Festivalu horova za decu i mlade – FEDEHO, koji se održava u Dečjem kulturnom centru u Beogradu, od 13. maja.

PESNIČKO DRUŽENjE
Pesničko druženje, 21. put, biće u četvrtak, 18. maja, u 19 časova, u klubu Kulturnog centra. Do sada se predstavilo oko 50 afirmisanih i neafirmisanih književnih stvaralaca, iz grada, okruženja i zemalja regiona. Na jubilarnom, 20. susretu, prošlog četvrtka, 11. maja, bili su Dragutin Zečević, Vitomir Ćurčin, Draginja Milović, Nikola Vratnjan, mr Branka Jajić, Dragan Sakić i Maja Pandurov. Organizator je Banatski kulturni karavan – Ogranak IP Media Zrenjanin.

ZAKON O RADU
Tribina Zrenjaninskog socijalnog foruma „Zakon o radu i položaj radnika u Srbiji“ biće održana u četvrtak, 18. maja, u 19 časova, u maloj sali Kulturnog centra – dr Mario Reljanović, docent na pravnom fakultetu Univerziteta „Union“ u Beogradu i Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“.

Pozorište
Za „Noć muzeja” u zrenjaninskom Pozorištu je u 18 časova, na Kamernoj sceni predstava „Lutak Nevaljalko”. Režiji Jovan Caran.

„MOJA TETKA JOVANKA BROZ I JA“
Promocija knjige Jovanke Čolak Kirali „Moja tetka Jovanka Broz i ja“ biće u subotu, 20. maja, u 16 časova, u Vatrogasnom domu u Ečki. Uvodničari su general major Miloš Đošan i Joška Broz. Organizator je Udruženje građana „Ečka 1493“.

KULTURA ŽIVLjENjA
Udruženje „Zdrav život“ organizuje u ponedeljak, 22. maja, od 18 sati, predavanje „Autonomija bolesti“. Predavač je Branislav Strajnić, biolog.