NAJAVE DOGAĐAJA

REPERTOAR POZORIŠTA
Na ceni „Todor Manojlović” Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” , u petak, 10. novembra, u 20 časova, igra predstava „Ona”. Na repertoaru Lutkarske scene je u nedelju, 12. novembra, u 18 časova, „Bajka o Majušku”.

MINI-FESTIVAL FILMA
U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin održava se, od 8. do 10. novembra, mini-festival na kojem se prikazuju filmovi s prošlogodišnjeg Međunarodnog festivala etnološkog filma,
ogranizovanog u Etnografskom muzeju u Beogradu. Festival je počeo 1992. godine i obuhvata brojne tema iz kulturne i socijalne antropologije sa svih kontinenata. Različiti su i autorski pristupi u istraživanju tradicijskog, kao i modernog načina života ljudskih zajednici… Festival je realizovan u saradnji sa Etnografskim muzejom u Beogradu, a nadležni kustos je Ksenija Mihić, etnolog-antropolog u Narodnom muzeju Zrenjanin. U četvrtak, 9. novembra, prikazuje se film Reveka (Belgija) – Benžamen Kolo, Kristofer Jejts, a u petak, 10. novembra, Nulti okrug (Distrikt zero), (Španija), Pablo Iraburu, Horhe Fernandez Majoral, Pablo Tosko. Projekcije su od 19 časova a ulaz je slobodan.

TRIBINA ZSF
Zrenjaninski socijalni forum organizuje poslednju tribinu u ovoj godini sa temom „Kako rešiti problem snabdevanja vode u Zrenjaninu”, u ponedeljak,13. novembra, u 19 časova. Na početku će biti prikazan dvadestominutni dokumentarni film iz sopstvene produkcije „Zrenjaninski rašomon”. Uvodna izlaganja održaće Živojin Đurin, biolog i bivši šef laboratorije Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija” i Miroslav Samardžić, politikolog i aktivista ZSF. Poziv za učestvovanje je upućen i nadležnim u JKP „Vodovod i kanalizacija”.

DRAMSK ISTUDIO
Dramski studio u MZ „Veljko Vlahović”, koji vodi reditelj Dušan Mamula, prima nove članove – režija, gluma, dramaturgija, scenski dizajn: svake subote od 12 do 16 časova. Kontakt telefoni : 062 232341 i 064 99 28 919 Organizatori su „Bagljaškult” i MZ.

KULTURA ŽIVLjENjA
Udruženje „Zdrav žvot” organizuje u ponedeljak, 13. novembra, u 18 časova, u Makedonskoj 11, predavanje „Interakcija hrane i lekova”. Predavač je Nataša Novakov, inž. tehnologije, spec. farmacije i kozmetike.

FRANCUSKI FILM
U četvrtak, 9. novembra u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova u okviru Dana francuskog filma – Ciklusa: „Udahni život” prikazuje se film: „Polina živi za ples” (Polina, danser sa vie), a u sredu, 15. i četvrtak, 16. novembra film: „Položi maturu pevajući” (Chante ton bac d’abord) . Ulaz je besplatan. Ciklus filmova se prikazuje u organizaciji Francuskog instituta u Srbiji i Kulturnog centra.

KONCERT ALEKSANDRE RADOVIĆ
U Kulturnom centru je koncert Aleksandre Radović, na velikoj sceni, u petak, 10. novembra, u 20 časova. Pop-diva sa brojnim muzičkim hitovima, uz tačno definisan i prepoznatljiv zvuk i vokal, predstaviće zrenjaninskoj publici muzičke numere sa najnovijeg albuma i izvesti poznate i uvek rado slušane hitove sa predhodnih CD izdanja. Karte su 1000 dinara i prodaju se na biletarnici Kulturnog centra od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

IZLOŽBA
Godišnja izložba Foto kluba CD13 biće otvorena u petak, 10. novembra, u 19 časova, u izložbenom salonu Kulturnog centra.

MODNA REVIJA
U Kulturnom centru je u sredu, 15. novembra, modna revija Etno urban stil. Organizatori su KC, Asocijacije za razvoj Bagljaš i MZ Veljko Vlahović”. Predstaviće se Dušanka Armacki, Marija Matić, Olgica Velimirov , Mira Maljugić, kao i „Vuna Art” – Milica Arbasović i Mara Plavšić. Učestvuju mr Branka Jajić – voditelj, Božidar Drinić i Nataša Đorđević.

KONCERT „KOLA”
Nacionalni ansambl „Kolo” – ansambl narodnih igara i pesama Srbije, izvešće koncert na velikoj sceni Kulturnog centra, u četvrtak, 16. novembra, u 20 časova.
Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra, svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.
Cena je 400 dinara a za organizovane posete 250.

FILM O LERIKU
„Ivan Lerik- Život. Epoha. Estetika” biće prikazan u Mesnoj zajednici „Veljko Vlahović”, u petak, 10. novembra, u 19 časova. Scenario i režija Zoran Slavić, snimatelj Dušan Udicki, montažer Đula Feldeši, produkcija Digital Stil. O filmu govore Milan Radaković, direktor Zrenjaninske gimnazije i Zoran Slavić. Organizator „Bagljaškult”.