40. SAJAM TURIZMA U BEOGRADU: Prezentovani potencijali grada na Begeju

Zrenjanin se ove godine domaćim turistima i stranim izlagačima predstavio pod sloganom „Tu je nekad bilo more” i time stavio akcenat na nautički turizam koji će ove godine dominirati. Grad ne leži samo na Begeju, već na još pet rečnih tokova i taj značajan potencijal treba plasirati u turističke svrhe.

Takođe, promovisane su i manifestacije i destinacije po kojima je Zrenjanin prepoznatljiv, a to su „Dani piva”, „Korzo fest”, ,,Banatske vredne ruke”, „Banatska bajka”,  specijalni rezervat prirode Carska bara, ribnjak Ečka, dvorac ,,Kaštel”,  banja ,,Rusanda”, hotel ,,Vojvodina” i mnogi drugi.

– Zrenjanin na ovom Sajmu ima mnogo toga da prikaže. Nautika i biciklizam su nešto sasvim novo u našoj turističkoj ponudi i obeležiće 2018. godinu. Turističke ture brodićem su još jedna od inovacija u širokoj lepezi onog što Turistička organizacija Grada Zrenjanina nudi. Ploviće se do Slankamena, Titela, Stajićeva, Kleka. Želimo da povežemo opštine Žitište i Zrenjanin sa begejskom regatom, da promovišemo i oživimo reku Tisu, a tu je i zrenjaninsko more ,,Peskara” sa puno sadržaja koje želimo da ponudimo našim i stranim gostima – izjavio je Zoran Ljubotina, direktor Turističke organizacije.

Promoterka Grada Zrenjanina na ovom 40. Sajmu turizma je naša uspešna sportistkinja, osvajačica mnogobrojnih nagrada u plivanju, Miroslava Najdanovski.

– Zrenjanin, iako mali grad, ima dosta zanimljivih lokaliteta, a ja bih kao najatraktivnije izdvojila jednu manifestaciju i jednu destinacije za mlade – ,,Dane piva” i ,,Peskaru”. Volela bih da što više turista poseti naš grad i okolinu i upoznaju prirodne lepote naše banatske ravnice – kaže naša proslavljena sportistkinja, koja je nedavno završila plivačku karijeru.

received_1966474196715120

Današnjoj sajamskoj promociji prisustvovao je sa svojim rukovodstvom i gradonačelnik Grada Zrenjnanina Čedomir Janjić.

– Svaki grad koji drži do sebe, predstavlja se na ovom velikom sajmu. Grad Zrenjanin to čini već nekoliko godina, a u ovih par dana će pokazati najbolje što ima. Centralni događaj jesu avgustovski ,,Dani piva“ koje ćemo ove godine podići na kvalitetniji nivo, i očekujemo rekordan broj posetilaca. Iz godine u godinu raste broj gostiju i to je dobar pokazatelj gde se naš grad nalazi na turističkoj mapi – izdvaja kao važno gradonačelnik Janjić.

20180223_122744

Ovogodišnji 40. Sajam turizma u Beogradu odlikovala je velika posećenost, a pored naše zemlje, predstavio se veliki broj stranih zemalja. Najveći broj destinacija  za letovanje svakako dolazi iz Grčke, Turske i Egipta, ali nisu ostale nezapažene ni Rusija, Mađarska, Makedonija, Crna Gora, Izrael, Palestina i druge zemlje širom sveta.

 M. Malbaški