ROG BANATA
U petak, 14. septembra, u Kulturnom centru biće festival tradicionalnih instrumenata „Rog Banata”. Festival je revijalnog karaktera, a nastupi muzičara počinju u 19 časova na velikoj sceni Kulturnog centra. Od 17 časova u holu KC biće radionica i izloženi tradicionalni instrumenti. Ulaz je slobodan.

TRIBINA
Narednog utorka, 18. septembra, biće tribina „Zdravstveno stanje stanovništva Srednjobanatskog okruga u 2016. godini”. Govoriće dr Zdravko Ždrale, direktor Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin i lekari ove ustanove – dr Jelena Mojsin, dr Dubravka Popović, dr Predrag Rudan, dr Radivoje Filipov i dr Žanka Subić. Tribina počinje u 19 časova.

STRIPOLIS
U okviru 9. festivala „Stripolis” održaće se radionica koju će voditi Aleksandar Zolotić (ilustrator i strip crtač) i Kosta Rakićević (grafički dizajner i kreativni producent). Radionica je zakazana za petak, 21. septembar, u 16 časova, u maloj sali KC. Pozivaju se svi zainteresovani da se prijave za učešće do 20. septembra na imejl kczr@kczr.org KC obeležava i deset godina od pokretanja časopisa „Stripolis”. Više na www.kczr.org

„BELDOKS” FESTIVAL
U okviru festivala dokumentarnog filma „Beldoks” u četvrtak, 13. septembra, prikazuje se tajvanski film „14 jabuka”, u petak ,14. septembra, „Drevna šuma”, a u sredu, 19. septembra, „Nokija – povezali smo ljude” u Kulturnom centru, od 20 sati. Ulaz je besplatan.

GRUPNE IZLOŽBE
KC je raspisao konkurs za samostalne i grupne izložbe za izlagačku 2019. godinu. Pravo učešća imaju svi likovni i multimedijalni akademski umetnici, grupe i udruženja likovnih umetnika. Konkurs je otvoren do 1. novembra. Više o ovome na www.kczr.org

RADIONICA
U četvrtak, 13. septembra, od 13.30 u Narodnom muzeju Zrenjanin biće održana treća od planiranih deset radionica u okviru projekta „Storiteling u Muzeju” (Storytelling). Tema treće radionice koju će realizovati Ana Davidovac i Jelena Đorđević Perc iz Biblioteke u saradnji sa kustosom Narodnog muzeja, Dejanom Vorgićem, jeste „Bečkerečka tvrđava” o kojoj će se pripovedati kroz formu autorske bajke.

GRAMOFONSKE PLOČE
U nedelju, 16. septembra, od 10 do 14 časova u Kulturnom centru biće berza gramofonskih ploča (prodaja, zamena, kupovina). Informacije: 061/2952592.