NAJAVE DOGAĐAJA

KLASIČNA MUZIKA U KAŠTELU
Zrenjaninski kamerni orkestar u četvrtak, 15. avgusta, u 20 časova, priređuje koncert u Kaštelu u Ečki. Na programu su dela Mocarta, Betovena, Pahelbela, Pjacola, Andersona i Gardela. Ulaz za sve posetioce je slobodan.

LETO NA FILMU”
Svake srede i četvrtka u avgustu u Kulturnom centru prikazuju se filmovi iz ciklusa „Leto na filmu”. Projekcije će biti u maloj sali od 21 čas, a ulaz je slobodan. U četvrtak, 15. avgusta, na programu je film „Dugo toplo leto” sa Polom Njumenom i Džoan Vudvord u glavnim ulogama. U sredu i četvrtak, 21. i 22. avgusta, prikazuje se drama „Iznenada, prošlog leta”.

IZLOŽBA STUDENATA
Postavka radova studenata završnih godina Akademije umetnosti u Novom Sadu biće otvorena u petak, 16. avgusta, u Kulturnom centru u 19 časova.

BERZA PLOČA
Prodaja, zamena i kupovina vinila održaće se u nedelju, 18. avgusta, na platou Kulturnog centra, od 10 do 14 časova. Više informacija na broj telefona: 061/2952592.

BANATSKA BAJKA
U četvrtak, 15. avgusta, u 18 časova nastupa baletska škola „Delfina”, a u 19 Muzički euterpa studio. Od 21 časa prikazuje se animirani film „Munja-Munja”. U petak, 16. avgusta, u 20 časova nastupaju tamburaši „Džo i drugari” a u subotu, u istom terminu, „Bid bend”. U nedelju, 18. avgusta, u 19.30 predstaviće se Tekvondo klub Zrenjanin, a od 20 časova karatisti „Banatskog cveta”. Ulaz je slobodan. „Karavan banatske bajke” gostovaće u Stajićevu 16. avgusta, a u Čenti 18. avgusta. Programi počinju u centru sela u 19 časova.

O STRADANJU JEVREJA
Izložba „Sećanje“ povodom 78. godišnjice deportacije zrenjaninskih Jevreja biće otvorena u Narodnom muzeju u petak, 16. avgusta, u 11 časova. Biće prikazani spiskovi stradalih, preuzeti iz knjige P. Šozbergera „Jevreji u Vojvodini“, dopunjeni arhivskom građom Jevrejske opštine Zrenjanin i Jevrejskog istorijskog muzeja u Beogradu. Drugi deo izložbe posvećen je zrenjaninskoj sinagogi, srušenoj aprila 1941. Autorka je Biljana Dimkić Krčmar.

GOSTUJU U KRALJEVU
U Narodnom muzeju Kraljevo u petak, 16. avgusta, u 20 časova, svečano će biti otvorena izložba „Dakle, Vi ste taj Uroš Predić?“ autorke Olivere Skoko, više kustoskinje-istoričarke umetnosti zrenjaninskog Narodnog muzeja. Time će biti otvoren Žički duhovni sabor – Preobraženje – jedna od najznačajnijih kulturnih manifestacija. Pokrovitelji projekta su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i kompanija „Gomeks“.