POBEDNIK 14. PO REDU KONKURSA „30×30” IZLAŽE PRED ZRENJANINSKOM PUBLIKOM: SKULPTORSKI RADOVI 

Drvo i metal – svet prirode i svet ljudi

Izložba Milutina Krstonića, dobitnika prve nagrade na Međunarodnom likovnom konkursu „30×30”, koji organizuju autor ovog projekta akademski slikar i vajar mr Milutin Mićić i Kulturni centar, otvorena je u ponedeljak, 5. avgusta, u malom salonu Narodnog muzeja. U pitanju je prva samostalna izložba skulptorskih radova mladog umetnika iz Užica, koji je pobedio na prošlogodišnjem 14. konkursu „30×30”.
Na postavci je predstavljeno petnaest skulptorskih radova koji su nastali tokom 2018/2019. godine, delom na Krstonićevim master akademskim studijama na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, a delom u njegovom ateljeu.
– Izloženi radovi rađeni su od metala i drveta i to su dva materijala koja često kombinujem. Na skulpturama se može uočiti suprotnost i opozicija među njima. Drvo predstavlja svet prirode, dok metal oličava svet ljudi. Takođe, u svom stvaralaštvu koristim i druge upotrebne predmete kao što su delovi mašina, starih alata, produžavajući im tako vek trajanja – rekao je Milutin Krstonić.
Osvrnuo se i na konkurs „30×30” koji mu je utro put ka umetničkom uspehu.


M. Malbaški

Opširnije u štampanom izdanju