64. IZBOR SPORTISTE GODINE LISTA „ZRENjANIN” – 14. PUT ČITAOCI BIRAJU

Glasanje može da počne

Ove godine list „Zrenjanin” 64. put organizuje izbor za najbolje sportiste, ekipe i trenere, a naši čitaoci će 14. godinu zaredom svojim glasovima odlučiti ko će poneti laskave titule najboljih u svim kategorijama. Nakon završetka ove naše tradicionalne akcije i prebrojavanja glasova najboljima će, na posebnoj svečanosti, biti uručene nagrade i pehari.
Mi smo se potrudili da na listu predloga uvrstimo pojedince i ekipe iz našeg regiona koji su se rezultatima, ostvarenim na domaćim i međunarodnim takmičenjima, istakli tokom 2019. godine. I ne samo da su bili uspešni na sportskom borilištu, nego su se i potrudili da Zrenjanin i ovaj deo Banata predstave na najlepši mogući način.
Iako se, možda više nego ranije, postavlja pitanje da li Zrenjaninu i dalje pripada davno stečeni epitet grad sportova, jasno je da našem žiriju, odnosno čitaocima, neće biti lako da izaberu najbolje.
U svakoj kategoriji ostavili smo i mogućnost da oni glasači koji smatraju da je neki sportista, tim ili trener izostavljen, sami upišu ime i glasaju za njih.
Kao i ranijih godina, na našoj listi nema uspešnih i trofejnih Zrenjaninaca, reprezentativaca, svetski poznatih asova koji nastupaju za ekipe iz drugih gradova Srbije ili su karijeru nastavili u inostranstvu. Ovih dana oni su za svoje uspehe prestižne nagrade i priznanja dobili od državnih i pokrajinskih institucija, Olimpijskog komiteta, Sportskog saveza Srbije…
B. M.