GOSTUJUĆA PREDSTAVA U ZRENJANINSKOM POZORIŠTU: „Adresant nepoznat ”

Jevrejska opština Zrenjanin i ove godine obeležava 27. januar, Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta. Tim povodom, u goste dolazi predstava „Adresat nepoznat” koja će biti izvedena na sceni Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” u nedelju, 26. januara od 20 časova.

Autor dela je Katrin Kresman Teilor, reditelj (prevod, adaptacija, izbor muzike): Stefana Sablića

igraju: Marko Janketić i Stefan Trifunović kostimi: Zora Mojsilović.

Predstava koja je rađena po istoimenoj knjizi Katrin Kresman Teilor govori o dva prijatelja, nemačkom Jevrejinu, Maksu Ajnštajnu (Stefan Trifunović) koji je pre Drugog svetskog rata emigrirao u SAD i njegovom prijatelju iz detinjstva Nemcu Martinu Šulcu (Marko Janketić), koji je ostao u Nemačkoj. Priča počinje u momentu kada Martin ne čini ništa da bi spasao sestru svog prijatelja. Očajan i razočaran, Maks u nacističku Nemačku počinje da šalje šifrovana pisma koja na Martina bacaju sumnju da sarađuje sa Jevrejima.

Organizator ovog gostovanja je Jevrejska opština Zrenjanin. Ulaz je besplatan, a karte se mogu rezervisati na biletarnici pozorišta na broj telefona 023/560 136 radnim danima (osim utorkom) i subotom od 9 do 12h i od 18 do 20h.

Foto: Stefan Sablić