65 GODINA LISTA „ZRENJANIN“: U najboljim godinama!

 

Biljana Mandić, urednica oblasti Sport i rubrike Reportaža
Biljana Mandić, urednica oblasti Sport i rubrike Reportaža

List „Zrenjanin” napunio je 65 godina! To su godine kada većina zaposlenih odlazi u penziju. Mirovina, međutim, nije opcija o kojoj ove novine razmišljaju. I ne samo zbog izgleda (na koji je regionalni nedeljnik vrlo ponosan jer mnogo ulaže u to i prati savremene trendove), već i zato što ima još mnogo planova za budućnost.
On dostojanstveno i otmeno nosi svoje godine. Kao obrazovan, pristojan i dobro vaspitan gospodin, rado je viđen gost na političkim, privrednim, društvenim, kulturnim, sportskim događajima… Iskustvo ga je naučilo da bude ljubazan, strpljiv i smiren, ali spreman da odgovori na svaki izazov, pa i da izazove. Ume da sasluša, želi da pomogne i ohrabri, spreman je da pohvali. Kritikuje i uvažava kritike.
Iako je zašao u sedmu deceniju, nikada bolje nije izgledao. Svakog četvrtka, obučen u novo, moderno odelo skrojeno po meri, ponosno izađe na kioske. U izlozima i na policama društvo mu (često) prave novine i časopisi u šarenim odorama, nakićeni, našminkani… Ali, ne uspevaju da zasene šarmantni nedeljnik.
Mnogi su „Zrenjanin” upoznali još dok je bio dete i druže se sa njim već 65 godina, neki su rasli zajedno sa njim, a neki ga tek sada upoznaju. Svi prijatelji su mu jednako dragi. I baš zbog njih gospodin u najboljim godinama planira da bude još lepši, mlađi, svežiji…