NAJAVE DOGAĐAJA

DAN DOMAĆEG FILMA
Kulturni centar u saradnji sa Udruženjem dokumentarista i Filmskim centrom Srbije, u četvrtak, 14. novembra, organizuje program pod nazivom „Dan domaćeg filma”. U okviru programa organizuje se projekcija dokumentarnog filma „To sam što jesam – Džipsi Mafia” Andrijane Stojković. Projekcija je u maloj sali KC-a u 20 časova. Ulaz je slobodan.

DRŽAVNI POSAO – VELIKA REFORMA
Pozorišna predstava „Državni posao – Velika reforma” biće izvedena na velikoj sceni KC-a u petak, 29. novembra, sa početkom u 20 časova. Karte su u prodaji na biletarnici KC-a svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 1000 dinara. Dodatne informacije o prodaji karata: 023/566-712.

IZLOŽBA MARKA PANTELIĆA
U KC-u, u sklopu programa obeležavanja godišnjice oslobođenja u Prvom svetskom ratu, u subotu, 16. novembra, u 19 časova biće otvorena nova slikarska celina, izložba Marka Pantelića „Naiva na staklu”.

PORTRETI NARODNOG KRALJA
Povodom obeležavanja praznika grada Zrenjanina, izložba „Portreti narodnog kralja u umetničkim delima u prošlosti i sadašnjosti” autora hadži Zorana Lazina biće svečano otvorena u salonu i holu Narodnog muzeja u nedelju, 17. novembra, u 11 časova. Nadležna kustoskinja je istoričar Vladislava Ignjatov.

„ZLI SLIKAR”
U salonu Savremene galerije u ponedeljak, 18. novembra, sa početkom u 19 časova, biće otvorena samostalna izložba Ivana Grubanova pod nazivom „Zli slikar”. Kustoskinja izložbe je Sunčica Lambić Fenjčev. Postavka je dostupna do 5. decembra.

KNJIŽEVNO VEČE
Književno veče Jovice Aćina, književnika, esejiste, prevodioca i književnog kritičara održaće se u MZ „Veljko Vlahović” – Bagljaš u petak, 15. novembra, u 19 časova. O autorovom stvaralaštvu će pored njega govoriti i dr Mileta Aćimović Ivkov, književnik, i Zoran Slavić, književnik i kritičar.

POZORIŠNI REPERTOAR
Lutkarska scena: U subotu, 16. novembra, u 11 časova „Tri praseta” prema staroj engleskoj priči priredio i režirao B. Mrkšić.
Dramska scena: Scena „Todor Manojlović”– U petak, 15. novembra, 20 časova  „Ne mo’š pobeć’ od nedelje”, T. Štivičić/r. S. Kilibarda.
Velika scena: U subotu, 16. novembra, u 20 časova „Gospodin Mokinpot” (izbavljenje iz patnje), P. Vajs/Lj. Majera.