8. INKLUZIVNE IGRE BEZ GRANICA OKUPILE DESET OSNOVNIH ŠKOLA

„Kad granice ne postoje igramo se mnogo bolje”

U zrenjaninskoj Kristalnoj dvorani, u četvrtak, 12. decembra, održane su 8. Inkluzivne igre bez granica, koje tradicionalno, svake godine organizuje Osnovna i srednja škola „9. maj”. Pod sloganom „Kad granice ne postoje igramo se mnogo bolje” takmičilo se deset gradskih osnovnih škola, škola iz Lukićeva, Predškolska ustanova Zrenjanin i po prvi put Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Mara Mandić” iz Pančeva.
Inkluzivne igre bez granica su 2016. godine uvrštene u kalendar zvaničnih gradskih manifestacija i kao takve podržane od strane Grada Zrenjanina.
Direktorka OSŠ „9. maj” Snežana Vukić podsetila je da je decembar mesec kada se igre tradicionalno održavaju i da iz godine u godinu okuplja sve veći broj učesnika i gostiju.


– I ove godine su na našoj manifestaciji zajedno i gosti i učesnici što iz gradskih škola, što onih iz naseljenih mesta, a po prvi put imamo goste iz Pančeva. Tribine su bile pune navijača koji su došli da bodre učesnike i po našim procenama, bilo ih je blizu hiljadu.Svaki put se radujemo manifestaciji, kako profesori, organizatori, tako i najmlađi. Veliku podršku dobijamo od lokalne samouprave koja je od samog početka prepoznala značaj inkluzivnih igara – rekla je Vukić.
Manifestaciju je otvorio Vladimir Batez, pokrajniski sekretar za sport i omladinu, a prisustvovali su i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima, predstavnici škola ali i roditelji, bake i deke i drugi rođaci koji su došli da navijaju za svoje takmičare.


– Pozitivna energija i prijatna atmosfera koju sam osetio u Kristalnoj dvorani na mene je ostavila zaista snažan utisak i mogu samo da izrazim zadovoljstvo što sam prisustvovao jednom ovakvom događaju. Sa gradonačelnikom Janjićem sam razgovarao o tome da se ova priča izmesti iz lokalnih okvira i proširi na teritoriju cele Vojvodine. OSŠ „9. maj” je podržana u mnogim projektima, a istakao bih sanaciju njihove fiskulturne sale koja će biti opremljena svom neophodnom rekvizitom za bavljenje fizičkom aktivnošću. Zajedno sa Gradom opremili smo i otvorene terene da bi učenicima stvorili što bolje uslove za bavljenje sportom. Uvek smo bili tu za sve škole koje pohađaju deca sa posebnim potrebama, a u ovom pravcu ćemo i nastaviti našu saradnju – rekao je Vladimir Batez.
M. Malbaški