URUČENE NAGRADE REGIONALNE PRIVREDNE KOMORE NAŠEG OKRUGA

Poslovni lideri – Milena Đorđević i Miomir Vrška

Za poseban doprinos razvoju privrede regiona nagrađeni su „Magnus internacional” d.o.o Zrenjanin – sektor industrije, Poljoprivredno-ribarsko društvo „Sveti Nikola” d.o.o Sečanj – sektor poljoprivrede i AD „BB Trejd” Žitište
Sedma sednica Parlamenata Regionalne privredne komore (RPK) Srednjobanatskog upravnog okruga, održana 13. decembra u Hotelu „Vojvodina”, bila je i prilika da ova asocijacija nagradi najuspešnije članove.
Za poseban doprinos razvoju privrede regiona nagrađeni su „Magnus internacional” d.o.o Zrenjanin – sektor industrije, Poljoprivredno-ribarsko društvo „Sveti Nikola” d.o.o Sečanj – sektor poljoprivrede i AD „BB Trejd” Žitište u čijem sklopu posluje trgovinski lanac „Persu”- sektor usluga.
Za regionalne poslovne lidere proglašeni su Miomir Vrška, direktor „Vrška-pres” iz Zrenjanina i Milena Đorđević, direktorka kafe picerije „Ultrakafe” Zrenjanin koja posluje u okviru „DOO Svilanit 023” Zrenjanin.
Nagrade su laureatima uručili gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, načelnica Srednjobanatskog okruga Snežana Vučurević i direktor RPK Predrag Stankov.
– Kao i prošle, i ove godine petoro najboljih kollektiva i pojedinaca dobilo je nagradu Regionalne privredne komore Zrenjanin. Nadam se da će sledeće godine biti još više nagrađenih. Kriterijumi za dobijanje nagrade su, pre svega, ostvareni profit, broj zaposlenih i odnos prema njima. Nismo izostavili ni odnos prema životnoj sredini – istakao je Stankov.


U okviru radnog dela sastanka o pokrenutim i realizovanim zakonodavnim inicijativama govorila je Kristina Đurić, direktorka Sektora za pružanje podrške u zastupanju i zaštiti interesa članova Privredne komore Srbije. Održane su i prezentacije na temu evropske mreže preduzetništva i biznis portala Privredne komore Srbije.
– Imamo mnogo inicijativa privrednika, trudićemo se da im izađemo u susret i da im maksimalno pomognemo. Privreda je u sve boljem stanju, a mi smo se potrudili da joj budemo što bliži, posebno u protekle dve godine od kada je Privredna komora transformisana. Više od 97 zakona promenili smo na inicijativu privrednika, trudimo se da digitalizujemo Srbiju kako bi naša preduzeća što bolje radila. Takođe, insistiramo na dualnom obrazovanju u koje se sve više preduzeća uključuje – objasnio je Predrag Stankov.
U ime nagrađenih govorio je Darko Bjeloglav, suvlasnik kompanije „BB trejd”.
– Prvi put smo osvojili ovu nagradu i mnogo nam znači. Naša kompanija vodi računa o kvalitetu života ne samo naših radnika, već i šire društvene zajednice. Trudimo se, koliko je u našoj moći, da povećamo standard svojih zaposlenih. Smatram da privrednici treba više da učestvuju u radu Privredne komore i da je prilagode stvarnim potrebama članova, ne samo zbog profita, već i zato da taj profit nekako vratimo društvenoj zajednici i da učinimo da ljudi ostanu ovde – naglasio je Darko Bjeloglav.
M. MALBAŠKI I Ž. MIŠIĆ
FOTO: GRAD ZRENjANIN