85. MEĐUNARODNI SAJAM POLJOPRIVREDE U NOVOM SADU: Potpisan protokol između grada Zrenjanin i Novosadskog sajma

Na ovogodišnjem 85. Međunarodnom sajmu poljoprivrede koji se održava od 15. do 21. maja, nastupa oko 1.500 domaćih i stranih izlagača iz 30 zemalja. Zemlja prijatelj sajma je Francuska, a u okviru kolektivnih izložbi predstaviće se privrednici iz Austrije, Bosne i Hrecegovine, Crne Gore, Holandije, Italije, Izraela, Španije, Kine, Mađarske i Tunisa.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Jajić proveo je jučerašnji dan posećujući štandove učesnika i izlagača iz Grada i Srednjobanatskog okruga, među kojima su kompanija „Đenerali“ (Generali), „Konzul“, „O&M Inženjering“ i „Almeks“ (Almex). Peter Čorba iz Mužlje višegodišnji je učesnik ovog prestižnog sajma i osvajač mnogih priznanja, koja ni ove godine nisu izostala, a poseta gradonačelnika njegovom izlagačkom prostoru veoma je značajna.

20180517_134523

Jučerašnji sajamski dan obeležila je revija i dodela pehara za najbolja grla stoke i potpisivanje važnog protokola o pokroviteljstvu Nacionalne aukcije stoke između Grada Zrenjanina i Novosadskog sajma. Potpisali su ga gradonačelnik Čedomir Janjić i predsednik Sajma Slobodan Cvetković.

– Zrenjanin je agrarna sredina i veoma nam je značajno da naši poljoprivrednici učestvuju na ovom prestižnom Sajmu. Pre pet godina započeli smo akciju kupovine junica, a do sada smo 93 visokokvalitetne junice simentalske rase poklonili našim malim stočarima kako bismo im pomogli. To se pokazalo kao dobro, a dalo je vidljive rezultate i na ovogodišnjem Sajmu. Potpisali smo i ovaj veoma važan protokol o pokroviteljstvu Nacionalne aukcije stoke, koji je bitan vid saradnje Sajma i Zrenjanina i sa njime ćemo nastaviti i narednih godina. Lokalna samouprava izdvaja dovoljno sredstava za ovu oblast, osluškuje potrebe poljoprivrednika i stočara, a tako će biti i ubuduće – izjavio je Janjić.

M.Malbaški

(Opširnije u štampanom izdanju)

20180517_134637

20180517_131649

20180517_131928