A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének jóvoltából és a magyar kormányzat támogatásával

Mobil játszóteret szereltek fel Nezsényben
Nemrégiben Pataki János a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke ünnepélyes keretek között adott át egy magyar kormányzati támogatásból kialakított mobil játszóházat Nagybecskereken, amelynek megvalósítását a magyar kormány 230 ezer Ft-tal támogatta. Átadóbeszédében Pataki János köszönetet mondott a Família Nagycsaládos Egyesület önkénteseinek az önzetlen munkájukért, valamint a magyar kormányzatnak a határon túli magyarság támogatásáért.
A játszótér egy részét korábban  a Boldogasszony Iskolanővérek rendházában állították fel,  ahol  Hétvégi Óvoda működik.
Tekintettel arra, hogy a Família Nagycsaládos Egyesületnek Nezsényben is szép számú tagsága van, ezt a mobil szettet – ezúttal a trambulint– az ottani gyermekek számára is elérhetővé tették. A trambulinnak nagyon megörültek a gyerekek, és így a  hittan órákra és a magyar anyanyelvápolásra járó gyerekeknek lehetőségük lesz a játszóházban mozgásfejlesztő programokra is.
Az átadásra jó alkalomnak bizonyult Micsik Béla népzenész vidám  hangszerbemutatója, amit a nezsényi plébániakertben tartott, hiszen a zene  és a játék szeretete szorosan összefűződik, és így a szép számú közönségnek színesre sikeredett a délutánja. A sokszínű zenei előadás nagy sikert aratott. Ez alkalommal 12 fúvós  hangszert ismerhettek meg közelebbről a gyerekek és felnőttek is. A hangszerbemutatót  közös népdal-tanulás és éneklés követte, majd a helyi Magyar Kultúrkör tagjai finom falatokkal kedveskedtek a megjelenteknek.
Nagybecskereki Egyházmegyei Sajtóiroda