A LIGA FSG NAFTAGAS NA PUTU U VIŠI RANG

Fodor „pogodio” Područnu ligu
Nakon ovog kola poznato je da će u viši rang – to su mužljanski Lehel i Naftagas iz Boke. Proleter iz Neuzine može da se spase ispadanja samo ako pobedi u dva preostala meča, a da pritom Jedinstvo 2014 obe utakmice izgubi. Tada bi Neuzinci imali bolji međusobni skor.
Naftagas je pobedio u Mihajlovu nakon gola Siniše Fodora. Domaćin je mogao da izjednači, ali nije iskoristio penal pred kraj meča. Naftagas se tako posle četiri sezone vraća u Područnu ligu.
– Naš cilj je prvo mesto, pa ćemo u preostala dva kola igrati na pobedu i čekati kiks Lehela. Trebalo je i ranije da obezbedimo prelazak u viši rang, ali smo dva puta kiksnuli na domaćem terenu – kaže Stefan Žerajić, vezni igrač Naftagasa.
OFK Gradnulica je igrala bez kalkulacija u Neuzini i golovima Aleksandra Tadića, Radoja Maleševa i Marka Dubaka domaćinu pokazali put u najniži rang. Jedinstvo 2014 i Potisje nisu završili utakmicu. Nakon vođstva gostiju i dosuđenog im penala, domaći su se bunili kod glavnog sudije, koji je odlučio da prekine meč.
Rezultati 20. kola: Proleter – OFK Gradnulica 2:3, MSK – Naftagas 0:1, OFK Klek – ASK 0:2, Lehel – Rusanda 1:1, Jedinstvo 2014 – Potisje 0:3, ŽFK Banat Bagljaš – Omladinac 3:2.
Parovi 21. kola (nedelja, 16.30): Zrenjanin: ŽFK Banat Bagljaš – Proleter, Botoš: Omladinac – Jedinstvo 2014, Knićanin: Potisje – Lehel, melenci: Rusanda – OFK Klek, Aradac; ASK – MSK, Boka: Naftagas – OFK Gradnulica.

N. M.