SRPSKA LIGA VOJVODINA BANAT ČEKA RASPLET

Sudbinu im kroje drugi
Poraz od Železničara iz Pančeva (0:3) je četvrti Banatov neuspeh na domećem terenu u ovom prvenstvu. Kada se tome doda da su gosti još šest puta napustili teren Banata posle nerešenog ishoda, onda je jasno zašto je borba za opstanak grčevita.
Uspeo je Banat da stvara prilike i održava ravnotežu sa Pančevcima u prvih 45 minuta. U nastavku su domaći bacili sve karte na napad, a kada u takvoj igri nema rezultata, stiže kazna. Gosti su prvi gol postigli dvadesetak minuta pre kraja utakmice, a potom još dva.
Sem što moraju da osvajaju bodove, fudbaleri Banata gledaju i rasplet u Prvoj ligi Srbije i navijaju za Donji Srem. Okolnost koja im može ići na ruku su i dva vezana meča na domaćem terenu, od tri preostala. Naravno, neophodno je da Vršac kiksne i da Banat dođe na četrnaesto mesto. Ova nagađanja mogu da budu i drugačija nakon vanrednog kola koje je odigrano u sredu, 18. maja, u Sakulama.
Banat je protiv Železničara igrao u sastavu: Stefanović, Ajdarić, Opančina, Radulović, Čurović, Katin, Rudan (Savanović), Radišić, Peruničić (Runjevac), Vukoje (Živanov), Radaković. U subotu na stadionu u Banatskom Dvoru u 16.30 Banat dočekuje Radnički iz Šida.

N. M.